Fudbal

Meč sezone pod Golubinjom

foto: Iva Mandić

Cijela sezona Rudara i Zete je stala u samo 90 minuta, pa će tako Golubinja svjedočiti utakmici godine. Rudari” u Pljevljima dočekuju vukove” (subota, 17.30), a ko osvoji tri boda vjerovatno će zauzeti četvrto mjesto i plasirati se u Evropu ukoliko Igalo ne osvoji Kup.

Jedno je jasno, ni Rudar, ni Zeta ne smiju da igraju na iks” jer bi onda Grbalj eventualnim trijumfom protiv Mladosti preuzeo četvrtu poziciju.

A, o porazu ni riječi…

Sve je stalo u 90 minuta, pravi duel za Evropu. Neće nam biti lako, pritisak je veliki, jer igramo kod kuće, ali radili smo
maksimalno i spremni dočekujemo Zetu. Imperativ pobjede postoji, ali mi odlučujemo o svemu. Pobjeda i plasman u Evropu bi bio kao šlag na torti”, rekao je napadač Rudara, Rodoljub Paunović.

Kalkulacija kaže sljedeće: Rudaru bi odgovarao neriješen rezultat, ali u slučaju da Grbalj ne pobijedi, jer bi onda zadržali četvrto mjesto pošto su bolji od Zete u međusobnim duelima (tri utakmice jedna pobjeda, dva remija).

Znamo da je Zeta kvalitetan tim sa dosta dobrih pojedinaca, poštujemo ih, ali uradićemo sve da se plasiramo u Evropu.

O kalkulacijama ne razmišljamo, igramo svoju igru, onako kako nam šef Vukotić sa saradnicima kaže”, jasan je 32-godišnji centarfor, koji je zimus stigao u Pljevlja i do sada postigao četiri gola.

Zeta zna šta joj je činiti na sjeveru države prvi šampion nezavisne Crne Gore treba da pobijedi, a da Grbalj ne savlada Mladost i četvrto mjesto je tu.

“Ni nama, ni njima ne odgovara neriješen rezultat. Mi razmišljamo samo o pobjedi i Evropi. Daćemo maksimum da osvojimo tri boda”, kratak i jasan je napadač Zete Nikola Krstović, koji će u posljednjem kolu juriti titulu najboljeg strijelca, pošto je sa 13 pogodaka izjednačen sa Igorem Ivanovićem na vrhu liste strijelaca…

“Najvažniji je uspjeh ekipe. Daću sve od sebe da uspijemo kao ekipa, a kada bih bio prvi strijelac lige, to bi bila dupla sreća”, rekao je 18-godišnji Krstović.

Send this to a friend