Fudbal

Mijatović otvorio srce: Bolest sina uvijek me vraćala na zemlju

Na terenu je briljirao, ali mu je porodična tragedija promijenila život.

Legenda našeg fudbala Predrag Mijatović, priznao je da ga je bolest sina Andreja, koji je nažalost preminuo, uvijek vraćala na zemlju.

“U mojoj najvećoj fudbalskoj slavi, kad sam bio u zenitu, a to je od 1994. do 1999, sve je išlo odlično i što se tiče profesije osjećao sam se moćno. Istovremeno, bolest moga sina me je stalno vraćala na zemlju, u normalu. Išlo je kroz glavu: ‘Vau, kako ti to dobro radiš i kako ti daješ te golove, pa gdje je tebi kraj, druže?’ Znaš kad ti krene i pomisliš, i to se svima događa u zenitu, pa dođe otprilike ono: ‘Sad da se popnem na ovu zgradu, možda bih mogao i da letim.’ Toliko se dobro i moćno osjećaš”, rekao je Mijatović u intervjuu za Nedeljnik.

Bivšem reprezentativcu Jugoslaviju najteže je padala činjenica da nije mogao da pomogne svom djetetu.

“Kad god bi počela da mi kroz glavu prolazi ta euforija i ludilo navijača, moj sin, pokojni Andrej, imao je neku krizu. Često je završavao u bolnici i to su bile opomene. Opomene u smislu: “Sve je to super, bato. Sve ti, druže, dobro radiš, ali život je nešto potpuno drugo.” I mislim da mi je sin bio balans da shvatim šta je život. Da život nije samo segment neke karijere. Ta nemoć da pomognem svom djetetu, a pomoći nema”, dodao je Mijatović.

Andrej je umro 2009., a imao je samo 13 godina.

Send this to a friend