Fudbal

Mijatović vjeruje u trofej Kupa

http://fk-buducnost.me/

Budućnost nije pobijedila na Starom aerodromu, ali je protiv Mladosti pokazala pomake u igri u odnosu na prethodne utakmice.

U danu kada su zvanično ostali bez titule, ,,plavi” su makar zadržali šest bodova više od trećeplasiranih ,,romantičara, što je bio plan B uoči gradskog derbija.

“Počeli smo da igramo kako treba nakon primljenog gola. Odgovorili smo na pravi način, stvarali šanse, mogli da preokrenemo, ali i da izgubimo u posljednjem minutu. Pokazali smo bolju partiju nego na nekim ranijim mečevima i mislim da je to recept kako treba ubuduće da izgledamo na terenu”, rekao je golman Milan Mijatović.

Jesenas je bilo jasno da Budućnost neće odbraniti šampionski pehar, ali tabela tek sada bode oči gotovo nevjerovatno zvuči da Nikšićani imaju 22 boda više od ,,plavih”.

“Nijesmo dobro krenuli na proljeće i to se odrazilo ovolikim zaostatkom za Sutjeskom. Teško nam je zbog toga. Nadam se, ipak, da ćemo ispraviti sezonu”, poručio je reprezentativni čuvar mreže ,,plavih.

Uz izlazak u Evropu, jedini način da Budućnost spasi sezonu je da osvoji trofej. Šansa postoji u Kupu, s tim što četa Vladimira Vermezovića u revanšu polufinala mora da postigne najmanje dva gola.

“Šokantno smo doživjeli poraz od Mladosti koja je u 90. minutu stigla do prednosti od 2:1. Ali, zašto u revanšu mi ne bismo postigli dva pogotka? Ne vidim razlog. Vjerujem da možemo da izborimo finale, a takođe i da trofej Kupa donesemo u svoje vitrine. Pred nama su ključne utakmice i trebalo bi da pokažemo stvarni kvalitet”, naglašava iskusni Pljevljak.

Mijatović je tokom proljećne polusezone pokazao top formu među stativama, a da su i ostali bili na tom ili približnom nivou Budućnost bi u drugačijem raspoloženju dočekala finiš sezone.

Ovako, samo je golman jedina prava svijetla tačka, pokazavši da ima ogromnu ulogu u timu.

Vidjelo se to i protiv Mladosti prije dva dana kada je u 93. minutu po ko zna koji put sačuvao svoju ekipu.

“Zadovoljan sam svojom formom, ali uvijek može bolje i trudim se da tako bude. Pokušavam da uradim sve što je do mene. Nadam se da ću i u mečevima koji nas čekaju pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate”, zaključio je Mijatović.

Send this to a friend