Fudbal Sokoli nastavljaju kvalifikacije za Mundijal

Mijo oprezan: Lihtenštajn kao opomena, pobjedu treba zaslužiti

foto: FSCG

Poslije trijumfa u Letoniji, crnogorski fudbaleri bi sjutra, makar na papiru, trebalo da imaju lakši zadatak.

U drugom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, “sokoli” će dočekati Gibraltar.

Međutim, selektor Radulović ne daje prostora za kalkulacije i opuštanje.

“Maksimalna ozbiljnost, maksimalna koncentracija, maksimalna energija.Utakmice se ne dobijaju kad hoćeš, nego kad zaslužiš”, istakao je Radulović.

Crna Gora je svojevremeno protiv Lihtenštajna odigrala bez golova i na kraju te bodove nije mogla da nadoknadi u kvalifikacionom ciklusu.

“Taj meč sa Lihtenštajnom, 2014. godine, jeste opomena – bilo je 0:0, nismo tada igrali u najjačem sastavu, a kada su ušli najbolji bilo je kasno. Dalje, Gibraltar je prije dvije godine pobijedio Jermeniju u gostima 2:0, a Crna Gora je izgubila od te Jermenije 3:2. Mislim da je sve jasno”, istakao je Radulović.

Najavljuje ofanzivnu Crnu Goru.

“Igraćemo sa dva napadala i dva krilna igrača. Cilj nam je da dobijamo situacije jedan na jedan, da raširimo protivnika, tražiću od igrača i da šutiraju iz daljine, to može da bude opcija. Moramo da dođemo u poziciju da iskoristimo kvalitet koji je na našoj strani”, zaključio je Radulović i istakao da Stevan Jovetić želi da igra, ali da se mora napraviti procjena jer u sedam dana naš tim ima tri teška ispita.

Crna Gora i Gibraltar igraće sjutra od 15 sati na stadionu pod Goricom.

Send this to a friend