Rukomet Marina Rajčić početkom naredne godine postaće roditelj, ali ne zaboravlja na Budućnost i na podršku saigračicama

Milina ih je gledati

Ušetala je u ,,Moraču“, mahnula sa dozvoljene razdaljine saigračicama, smjestila se na tribine i uživala u igri svoje Budućnosti protiv CSKA. Nema veze što su ,,plave“ izgubile jer Marina Rajčić zna gdje je njenoj ekipi mjesto u eliti. Golmanka ,,plavih“ i reprezentativka Crne Gore pauziraće ovu sezonu, jer je početkom naredne godine očekuje nova uloga, najljepša – roditeljska.

“Milina ih je bilo gledati. Uživala sam prvi put kao navijač i neko ko je sa strane. Sviđela mi se energija i usklađenost u početku meča, ali kada su ostale bez snage i stabilnosti, znala sam da teško mogu do kraja da iznesu utakmicu. Umor ih je stigao, počele su neke sitne greške da prave, pao je i fokus, a onda je utakmica krenula u drugom smjeru. Slično je bilo na premijeri u Koprivnici, gdje je prvo poluvrijeme bilo odlično. Vidjela sam puno dobrih stvari, ali i onih drugih – objektivnih. Nije im, definitivno, lako. Ušle su u Ligu šampiona bez pripremnih utakmica, tako da su prve dvije, bez obzira na poraze, bile korisne”, kazala je Rajčić.

Stres je ogroman kada igračice vrhunskog kalibra ne mogu u serijama da trče kontre, brane se od tranzicije i iz izglednih šansi promašuju. Strpljenje, posebno kod djevojaka koje su pauzirale 35 dana, je ključno.

“Čekam samo trenutak kada će cijela ekipa biti na istom nivou. Mislim da je ova situacija, gdje se vodi računa o svemu, stresna za igračice i trenera. Nije lako igrati ili voditi utakmicu i razmišljati o tempu ili kako se sačuvati od povreda. Zato je za ovaj period važno da budu zdrave i zajedno grade igru, a vremenom će dostići takmičarski nivo”.

Marina je oduševljena mladim igračicama i iznenađena odgovorima na premijeri protiv Podravke.

“Baš su mi se sviđele. Oduševile su me koliko su bile hrabre i smirene. Realno, ne očekujem kod mladog igrača dozu smirenosti, ali očigledno su Mehmedović, Lekić i Pino uradile dobar posao i opustile ih da daju doprinos. Mnogo sam srećna što su konačno i mlađe dobile priliku i iskoristile šansu, što je dobro za crnogorski rukomet”.

O golmanima Marina priča sa puno poštovanja.

“Sve najbolje o njima. Imaju neku posebnu energiju koja uvijek pomaže da se ostvari odbrana više. Dobro su se uklopile u tim, upotpunjuju se, mada, iskreno, ko god da dođe u Budućnost osjeća se prijatno i kao da je kod kuće. Raduje jer su u u dobroj formi, a nije im bila lako da se spreme, jer na treninzima nijesu bile sve najbolje. Ali očigledno to nije smetalo, jer su do sada radile dobar posao, a tek je početak”.

Marinu je obradovao povratak na teren predsjednice Radmile Petrović.

“Lijep gest, a pomogla je puno ekipi. Fizički je uspjela sve da izdrži, kao da nije pravila pauzu, a pauza je bila duga. Biće Rada brzo na nivou na kakvom je nekad bila”.

Send this to a friend