Fudbal 1.CFL

Milinković: Da grizemo zbog nas i navijača

Budućnost, Rudar i Iskra – to su jedine tri ekipe koje nisu poražene na uvodnih pet utakmica u drugom dijelu sezone.

A “plavi“ će nakon teškog terena na gostovanju u sniježnim Pljevljima (Rudar – Budućnost 1:1, srijeda) u ljepšem ambijentu ugostiti Danilovgrađane u okviru 25. kola Telekom 1. CFL.

Budućnost sjutra od 13.00 časova (prenos RTCG 2, Arena sport 4) igra treći meč sa Iskrom u sezoni, a u prva dva je slavila sa 1:0 i 2:0…

“Sigurno je da će nam biti lakši jer će teren da bude u mnogo boljem stanju nego što je to bio slučaj u Pljevljima. Međutim, ne možemo da ne pohvalimo ljude iz Rudara koji su dosta dobro pripremili teren u tom našem remiju“, govori trener Mladen Milinković, pa se koncentriše samo na Danilovgrađane.

“Čeka nas još jedan motivisan protivnik, a više puta sam rekao da nam je Iskra uz Podgoricu možda i najneugodniji rival, tako da je pred nama zahtjevan i težak meč. Nadam se da ćemo imati veći voljni momenat nego u Pljevljima, mislim da nam je to nedostajalo za tri boda protiv Rudara. Utakmica će sigurno da bude teška, ali želimo da dokažemo zašto smo prvi i zašto smo napravili ovoliku razliku na tabeli“.

Budućnost je osvojila 11 bodova od mogućih 15, dok je Iskra sakupila devet poena. “Plavi“ i Danilovgrađani su se do sada sastali 21 put, lider je ostvario 15 pobjeda i po tri remija i poraza, dok je pod Goricom na devet mečeva upisao osam trijumfa i poraz.

“Iskra je na početku proljeća dokazala da je konkurent za Evropu odličnom seriojom rezultata, a sigurno joj neće nedostajati motiva. Uostalo, nikome ne nedostaje motiva kada dolazi na naš stadion. Međutim, mi imamo svoju računicu, rekao sam već da želimo da što prije osvojimo titulu kako bismo se posvetili razmišljanju o Kupu i nekim drugim ciljevima“, jasan je Milinković.

Aktuelni šampion Crne Gore nakon 24 odigrana kola ima rekordna 22 boda viška u odnosu na prve pratioce, možda to ponekad utiče na voljni momenat…

“Rekao sam i momcima kada smo imali u analizi, ako neko ne može da nađe motiv, onda nije za Budućnost. Svi moraju da imaju dodatni motiv“, rekao je Milinković, čija je ekipa izjednačila rekord prve šampionske generacije “plavih“ (sezona 2007/08) upisavši 21 meč bez poraza u jednoj sezoni…

“Saznao sam za taj podatak iz novina. Nisam opterećen rekordima i statistikom, ali naravno da je lijepo biti dio toga. Po prvi put imamo šansu da odbranimo titulu, da osvojimo duplu krunu, a takvu priliku nemaju baš svi… Zato moramo da imamo izražen motiv. Kada dođemo u takvu situaciju, moramo da “grizemo“ kako zbog nas, tako i zbog navijača“.

Trener Milinković za sjutrašnji susret sa Iskrom ne može da računa na povrijeđene Miloša Raičkovića, Luku Mirkovića i Lazara Mijovića, dok je Nemanja Sekulić odavno povrijeđen.

Send this to a friend