Fudbal Budućnost želi u finale Kupa

Milinković: Fudbal je zanimljiv jer je nepredvidiv, siguran sam da ekipi neće nedostajati motiva

Budućnost je u seriji od dva poraza od Zete, a sjutra će u revanšu polufinala pokušati da se revanšira rivalu i dođe u priliku da osvoji duplu krunu.

“Plavi” će pod Goricom juriti zaostatak od 2:1 iz prvog meča na “Trešnjici”.

“Jurimo prolaz, da li sa golom ili više golova ili poslije jedanaesteraca, to niko ne zna. Fudbal zbog toga i jeste zanimljiv. Čeka nas teška utakmica u jednom – rekao bih – ne baš najboljem momentu po nas iz više faktora. Kao što sam rekao poslije poraza od Petrovca, polako smo na putu da pokvarimo sve lijepe stvari koje smo napravili u ovoj sezoni”, rekao je Milinković.

Nada se da će ekipa zaigrati na nivou koji joj je obezbijedio titulu na dominantan način.

“Nadam se da će ekipa da se izdigne iz ove situacije. Dešavalo nam se i na početku sezone da izgubimo dvije utakmice i to nas je Podgorica savladala ubjedljivo, pa smo pronašli snagu da uđemo u seriju. Nadam se da će se nešto slično desiti i sjutra, te da će ekipa prevaziđi sve probleme“.

Siguran je da ekipa želi da dođe u šansu da se bori za duplu krunu.

“Siguran sam da igračima neće nedostajati motiva. Pruža nam se šansa da osvojimo duplu krunu i želimo to da uradimo. Znam da je Budućnost bila dva puta u igri da osvoji duplu krunu, to joj nije uspjelo, nadam se da ćemo to mi da uradimo“.

Brojke kažu da je tradicija na strani “plavih“ (ukupno 56 utakmica (29 pobjeda, 16 remija, 11 poraza), pod Goricom 30 mečeva (18 trijumfa, sedam remija, pet poraza)), ali na posljednja dva međusobna duela Golubovčani su bili bolji.

“Nakon izvlačenja, rekli smo da je Zeta najteži protivnik. I to nismo pričali iz kurtoazije, nego iz stvarnog mišljenja da protivnik ima bolju ekipu nego što to pokazuje ligaška tabela. Zeta ima kvalitet, pokazala je to na ta dva meča i očekujem da se ne brane, već da jednom otvorenom igrom pokušaju da izbore finale. Objektivno, Zeta teško može da se plasira u Evropu preko prvenstva, tako da im je utakmica protiv nas neka posljednja šansa. Protivnik ima svoju računicu, mi svoju, nadam se da ćemo da budemo spretniji, sretniji i da ćemo se domoći finala“, zaključio je Milinković

Budućnost i Zeta igraće sjutra od 18 sati.

Send this to a friend