Fudbal Budućnost dočekuje Dečić

Milinković: Igraćemo za Ćukovića i korak ka tituli

Poslije prekida serije nepobjedivosti koja je trajala 218 dana i 23 utakmice, fudbaleri Budućnosti će protiv Dečića pokušati da se vrate na pravi kolosjek, a možda i proslave i matematički titulu prvaka države.

Za takav scenario neophodno je da “plavi” savladaju Tuzane, a Sutjeska ne trijumfuje na gostovanju Petrovcu.

“Utakmica će svakako da bude interesantna jer se sastaju dvije ekipe koje su do sada pokazale najviše. Dečić ima kvalitet, to dokazuju igre protivnika kao i mjesto na tabeli koje zauzima. Pred nama je težak zadatak, ali nadam se da ćemo se, poslije neugodnog poraza kod kuće, vratiti na pravi kolosjek bez obzira na kadrovske probleme. Vjerujem u novu pobjedu kako bismo se i matematički približili tituli”, rekao je Milinković.

Strateg Podgoričana za sjutrašnji meč neće moći da računa na Nemanju Sekulića, Vladimira Perišića, Petra Grbića i Igora Ćukovića – štoper će odustvovati dugo, jer ga očekuje operacija prednjeg ukrštenog ligamenta desne noge. Uz to, Draško Božović ima kartone.

“Desilo se da u ovom prvenstvo prvo ostanemo bez Sekulića, a sada i Ćukovića i to na jednom treningu bez jakog inteziteta. Kad hoće, jednostavno se desi nešto tako. To jeste hendikep za nas, jer je Igor jedan od oslonaca ekipe i komandant odbrane”, poručio je Milinković, koji se nada uspješnom oporavku Ćukovića.

“Znamo da ne može brzo da se vrati, povreda je takva, ali svi smo uz njega, nadam se da ćemo pobjedama uspjeti da ga obradujemo”.

Budućnost i Dečić igraće sjutra od 16 sati.

Send this to a friend