Fudbal cfl

Milinković: Mislim da smo zasluženo pobijedili

Budućnost je odreagovala u duhu pravog šampiona nakon dva vezana poraza od 2:1, još jednom (četvrti put u sezoni) je dokazala ko je gazda u Podgorici, slavila je golovima talentovanog 18-godišnjaka Lazara Mijovića, vezala 14 utakmicu zaredom bez poraza u gostima u prvenstvu (13 pobjeda, jedan remi), a prosjek godina ekipe koja je počela mali gradski derbi na Starom aerodromu je bio “samo” 22,5 godina…

Ukratko, to je obilježilo utakmicu OFK Titograd – Budućnost u okviru 31. kola Telekom 1. CFL.

“Prije svega, čestitam igračima jer smo se vratili na pravi kolosjek nakon dva loša rezultata u prvenstvu i Kupu. Nekako smo se možda opustili nakon šampionske titule, naročito u polufinalu Kupa, ali vratili smo se”, bio je zadovoljan šef stručnog štaba Mladen Milinković nakon trijumfa od 2:0.

“Prvo poluvrijeme je moglo da ode u nekom drugom pravcu bez obzira što mi imamo kvalitetniji tim od Titograda. Protivnik je propustio šansu da povede iz jedanaesterca i sigurno bi nama bilo mnogo teže da se vratimo u utakmicu”, govori Milinković.

Trener “plavih” je nakon 0:0 u prvom dijelu ojačao napad ulaskom Petra Grbića, Draška Božovića i Dejana Zarubice, ali je meč prelomio talentovani ofanzivac Lazar Mijović golovima u 66. i 90. minutu – tako je 18-godišnji ljevak stigao do pet pogodaka u aktuelnoj sezoni.

“Šansu u drugom dijelu su dobili iskusniji igrači koji su donijeli bodovnu prednost i titulu, tu je došlo do još veće razlike u kvalitetu i mislim da smo sasvim zasluženo pobijedili. Čestitam Titogradu na korektnoj igri, želim mu da sačuva prvoligaški staž, jer to zaslužuje kao neko ko je bio šampion države”, poručio je Milinković.

Send this to a friend