Fudbal Liga šampioni

Mirni đavoli, ili ludi bikovi

Ubrzanim ritmom stigli smo do posljednje epizode ovosezonske grupne faze Lige šampiona. Večeras će u centru pažnje biti grupa H u kojoj se tri ekipe bore za plasman u osminu finala. Sve oči uprte su ka Saksoniji, gdje će Lajpcig dočekati Mančester junajted u direktnom duelu. Duel na RB areni, kao i onaj u Parizu gdje će PSŽ dočekati Bašakšehir počinje od 21 sat.

Nakon pet kola “crveni đavoli”, “bikovi” i “sveci” imaju po devet bodova. J asno je da su Parižani u pol poziciji, jer su apsolutni favoriti i očekuje se njihov trijumf.

I u slučaju te pobjede, ekipi Olea Gunara Solskjera će večeras u Njemačkoj biti dovoljan i bod. S druge strane, Lajpcigu je neophodan trijumf kako bi osigurao drugo mjesto i prolaz među 16 najboljih na Starom kontinentu.

“Naučili smo mnogo iz prvog meča. Definitivno nam je pokazao da nam je potreban drugačiji napadački pristup. Junajted je veoma jak pozadi, ne dozvoljavaju vam da kreirate mnogo šansi. Moramo se brže kretati”, rekao je Nagelsman.

S druge strane, Junajted vjeruje u reprizu i želi novi trijumf.

“Ne možete sjediti i čekati remi od 0:0. To nije u našim genima, nije u genima ovog tima, a ni kluba. Želimo da izađemo i upišemo pobjedu”, samouvjeren je Norvežanin.

Send this to a friend