Fudbal Druga liga

Mladi tim iz Donje Gorice u borbi za plasman u elitu

foto: UGC

Sezona za Mladost Donju Goricu nije završena, ali već sada se može reći da je ovo sezona u njenom znaku. Klub koji je formiran prije tri godine u debitantskoj sezoni Druge lige uspio je mimo svih očekivanja da stigne do pozicije da se bori za Prvu ligu?! Pored Igala, Koma i Bokelja, koji su najavljivali borbu za baraž, Mladost je nekako iz drugog plana čekala svoju šansu, gradila uspjeh malo po malo, čuvala mjesto u vrhu i uspjela u pravom momentu da kazni kikseve rivala, a na kraju i zasluženo da stigne do trećeg mjesta, koje joj garantuje učešće u baražu.

– Iskreno, teško je na pravi način opisati sve. Definitivno smo premašili sva očekivanja. Mislim da niko u klubu nije ovako nešto očekivao, a znajući naš prosjek, onda je ovo nestvarno. Prvi put smo u Drugoj ligi i odmah kao debitanti imamo šansu da se borimo za Prvu ligu. Zaista nevjerovatan rezultat i čestitke svim igračima. Bili su sjajni, imali nevjerovatnu posvećnost, energiju, napravljena je sjajna hemija i sve to uz veliki rad čelnika kluba dovelo nas je do ovog uspjeha – kazao je Marko Šćepanović, trener Lješkopoljaca.

Nekada najbolji igrač i strijelac Prve lige, sada na klupi Mladosti, objasnio je da je malo ko očekivao da njegov tim može do kraja biti konkurentan.

– Često sam pričao sa kolegama iz Koma, Igala, Bokelja. Malo ko nas je gledao kao konkurente. Međutim, već pet kola prije kraja kada smo stekli šest bodova razlike, bilo je jasno da nijesmo mi tu slučajno. Igrali smo dobro, pokazali snagu u odlučujućim trenucima, a igrači nevjerovatnu želju da na kraju stignemo do ovog, iako nije postojao nikakav imperativ – naglasio je Šćepanović.

Osim što je Mladost debitant, poseban kuriozitet je činjenica da je tim iz Lješkopolja ubjedljivo najmlađi.

– Imamo Krstovića sa 31 godinom, Stanisavić ima 26, Orahovac 23, Japanci Harada i Naoaki 23 i 22, a svi ostali igrači su nam ispod 20 godina. Mislim da se nikad nije desilo da jedna tako mlada ekipa dođe do pozicije da igra za Prvu ligu. Ta mladost je očigledno naš adut – dodao je trener tima iz Donje Gorice.

Dodatni problem za ovaj tim bila je činjenica što je na startu osam igrača iz Podgorice bilo na dvojnoj registraciji za Mladost, tako da često zbog obaveza prema Podgorici, nijesu mogli nastupiti za Mladost.

– Na startu sezone imali smo osam igrača iz Podgorice, ali se na polusezoni taj broj smanjio na četiri, jer je Podgorica često imala problem sa bonus igračima. Ostali smo na Božovića, Jokovića i Nikića, dok Bulatović nakon ispunjene norme od 15 utakmica nije mogao više igrati za nas. Suočili smo se sa tim problem, ali i ranije jer kada bi se poklopili termini Prve i Druge lige, često nijesmo imali te igrače. Bio sam prinuđen da nađem rješenja iz našeg omladinskog pogoda. Čak 10 omladinaca debitovalo je za prvi tim, tako da je zbog toga naš rezultat posebno vrijedan – objasnio je Marko Šćepanović.

Slijede dva meča protiv Rudara, koja će za tako mladu ekipu biti nešto posebno.

– Rudar je do skoro bio najtrofejniji klub, a mi najmlađi tim Druge lige. Pokušaću da ih rasteretim pritiska, jer ova dva meča za moje igrače su kruna sezone. Siguran sam da su već skrenuli pažnju na sebe, imaju priliku i u ova dva duela. Jasno je ko je favorit, ali mislim da bi napravili podvig kada bi u jednom meču uspjeli da trijumfujemo ili makar ostanemo neporaženi. Sam prolaz predstavljao bi senzaciju, najveću do sada, jer se dešavalo da uđu drugoligaši, ali tim sa ovoliko omladinaca, to bi stvarno bilo nevjerovatno – podvukao je Šćepanović.

 

Send this to a friend