Fudbal

Mladost konačno prava

foto: Iva Mandić

Mladost se dugo mučila, dugo bila u rezultatskoj krizi, ali kadaje bilo najpotrebnije i kada nije imala baš nikakvu mogućnost za kiks, bila je ekspresna. U prvih deset minuta Podgoričani su protiv Petrovca imali tri gola prednosti, čime su nikad lakše stigli do nikad važnijih bodova…

“Bili smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Ogroman pritisak bio je na nama, posebno nakon neočekivanog poraza od Zete. Morali smo napraviti reakciju, a iako nije bilo mnogo vremena za neke analize i veliko spremanje, uspjeli smo u tome. Upravo želja od prvog minuta je prevagnula, a odličnim otvaranjem utakmice praktično smo na startu sve završili.” – kazao je Admir Adrović, napadač Mladosti.

„Romantičari” nikako ove sezone da vežu dva pozitivna rezultata u šampionatu, ali ubjedljiva pobjeda protiv Petrovca trebala bi da ima značaj veći od tri boda.

“Znamo da imamo dobru ekipu, ali mnogo toga se nije poklopilo od početka. Mislim da ne zaslužujemo da budemo u donjem dijelu. Mladost je klub koji je uvijek u vrhu. Ali, nakon lošeg starta i nekoliko kikseva imamo priliku da se u finišu jesenjeg dijela potpuno vratimo, pa čak i da budemo treći. Zbog svega toga ova pobjeda protiv Petrovca ima izuzetnu važnost.” – dodao je centarfor Podgoričana.

Adrović je bio centralna figura meča na Starom aerodromu postigao je tri gola, imao priliku da sa 11 metara postigne i još jedan, ali svakako daje najavio golgeterski niz, koji se od njega i očekuje.

“Znači mi na psihološkom planu, mada je ovo pobjeda kolektiva.” – skroman je Adrović.

Već za dva dana Mladost gostuje Grblju, sa kojim dijeli četvrtu poziciju.

“Vjerujem da ćemo odigrati dobar meč. Duel protiv direktnog konkurenta prilika je da dokažemo da nam je mjesto u vrhu i da s pravom razmišljamo o Evropi. Neće biti lako, ali nadam se da možemo do pozitivnog ishoda.” – podvukao je Adrović.

Send this to a friend