Fudbal

Mladost rutinski slavila u podgoričkom derbiju

Mladost je na sjajan način stavila tačku na prvi dio sezone. Podgorička ekipa je upisala čak 14. pobjeda, uz jedan remi i dva poraza. Mladost ima 43 boda, devet više od drugoplasiranog Rudara.

U podgoričkom derbiju, potpuno zasluženo Mladost je slavila protiv Budućnosti. Mladost je na Starom aerodromu od starta bila bolja, a početnu incijativu krunisao je Lagator u 28. minutu, kada je nakon prekida preciznim udarcem glavom savladao golmana Budućnosti.

U 32. minutu Mladost je propustila veliku priliku za 2:0. Kojašević se našao sam ispred Ljuljanovića, ali golman Budućnosti je uspješno intervenisao i spasao svoj tim.

Budućnost je prvu pravu priliku imala tek u 65. minutu, kada je Marković uputio opasan udarac sa oko 30 metara.

Sve dileme po pitanju pobjednika riješio je Đurišić u 83. minutu.

Bokelj je u Kotoru nadigrao posljednjeplasirani Mornar sa 2:0. Golove za domaću ekipu postigli su Nikezić i Kotorac.

Bokelj je sa ta tri boda preuzeo četvrto mjesto na tabeli i jedno je od najprijatnijih iznenađenja jesenjeg dijela prvenstva.

Rezultati:

Mladost – Budućnost 2:0 (1:0)

Lagator 28, Đurišić 83.

Bokelj – Mornar 2:0 (1:0)

Nikezić 39, Kotorac 89.

TABELA: Mladost 43, Rudar 34, Budućnost 31, Bokelj 27, Dečić 26, Sutjeska 24, Petrovac 24, Zeta 18, Grbalj 18, Lovćen 17, Iskra 15, Mornar 7.

TOK MEČEVA:

KRAJ! Mladost bolja u podgoričkom derbiju, Bokelj lako protiv Mornara…

89′ – GOL! Bokelj vodi 2:0! Sa oko 11 metara Kotorac je udvostručio prednost Bokelja.

83′ – GOL! Mladost vodi 2:0! Đurišić je iskoristio grešku odbrane Budućnosti, preciznim udarcem sa desne strane udvostručio je prednost domaće ekipe.

70′ – Nema promjene rezultata, domaće ekipe i dalje imaju minimalnu prednost…

65′ – Dobra prilika za Budućnost. Opasan šut Markovića sa oko 30 metara, ali Radulović je odlično intervenisao.

63′ – Sjajna prilika za Bokelj! Nikezić je iskosa sa desne strane sa oko 16 metara šutirao, ali je prečka spasila Mornar.

46′ – Na programu je drugih 45 minuta, vode Mladost i Bokelj po 1:0…

Kraj prvih 45 minuta. Zasluženu prednost imaju domaće ekipe. Mladost vodi protiv Budućnosti, dok Bolje takođe ima prednost od 1:0 protiv Mornara.

39′ – GOL! Bokelj vodi 1:0! Sa desne strane odlično je izveden korner, Nikezić je sjajno skočio i glavom matirao golmana Mornara.

32′ – Velika šansa za Mladost! Kojašević se našao sam ispred Ljuljanovića, ali golman Budućnosti je uspješno intervenisao i spasao svoj tim.

28′ – GOL! Mladost vodi 1:0! Mladost je zasluženo nakon prekida, golom Lagatora, povela protiv Budućnosti na Starom aerodromu. Lagator se nakon centaršuta Kojaševića najbolje snašao u šesnaestercu i preciznim udarcem pogodio je lijevi ugao gola Budućnosti.

25′ – Nema pravih prilika u Kotoru. Bokelj je imao jedan solidan napad, Nikezić je u padu šutirao glavom, ali nije ugrozio gol Barana.

20′ – Nema golova nakon prvih 20 minuta igre. Mladost je imala jednu dobru priliku u 14. minutu, dok je u 20. minutu Kojašević odlično šutirao sa 17 metara, ali mreža Budućnosti je ostala netaknuta.

14′ – Dobra prilika za Mladost nakon kornera. Lakić je šutirao glavom, ali lopta je otišla pored lijeve stative.

1′ – počela su preostala dva susreta 17. kola…

Derbi za kraj jesenjeg dijela prvenstva igra se na Starom aerodromu, gdje Mladost dočekuje Budućnost, dok se u Kotoru sastaju Bokelj i Mornar.

Send this to a friend