Fudbal

Mnogo je…

foto:fscg.me

Engleska je velesila. Jedna od najjačih reprezentacija na svijetu. Sa bogatom istorijom, tradicijom, jednostavno kolijevka fudbala. Zemlja koja je planeti dala najstariji profesionalni klub (Nots Kaunti), najstarije takmičenje (FA kup)… Sve su to činjenice.

Isto kao što je činjenica da se u dosadašnja dva slučaja kada je Engleska dolazila u Crnu Goru tražila karta više. I da je bio vrhunski doživljaj. Englezi su, u suštiini, sa svim onim što donose sa sobom garancija spektakla gdje god da se pojave.

Ljudi u Crnoj Gori vole fudbal. Ali Englesku neće moći da gledaju svi. Razlozi: kapacitet najvećeg crnogorskog stadiona (10.800), mali kontingent karata koji će se naći u slobodnoj prodaji (ako se uopšte i nađe), ali i izuzetno visoke cijene karata.

“Zlatno parče hartije” za Sjever i Jug košta 10 eura, Istok se prodaje po cijeni od 15 eura, dok je najskuplja karta za Zapad (centralni sektori) čak 25 eura! Mnogo je…

I reći će protivnici ovog stava (iako naravno nismo za varijantu da se za dva-tri eura ili ne daj Bože besplatno uživo prati nacionalni tim) pa ne gleda se reprezentacija svakog dana, ne dolazi Engleska često, pa tako je u onoj zemlji, tako je u ovoj…

Ovo je ipak Crna Gora (i crnogorski standard) i dati između 40 i 100 eura za porodicu koja želi prije svega da podrži hrabre sokolove, a tek onda da vidi i engleske zvijezde (kod dobrog dijela onih koji će se u ponedjeljak naći na stadionu je obrnuto) je (pre)skupo.

Posebno kada se zna kakvi su uslovi pod Goricom i šta dobijate za taj novac (sa određenih pozicija se ne vidi kompletan teren, nepokrivenost polovine stadiona (u slučaju kiše), očajno stanje toaleta…) – dakle daleko od komfora koji nude moderni evropski stadioni.

Za 30 eura Česi i Englezi drugi put

A kada smo već kod ulaznica najskuplje “parče hartije” za neki meč reprezentacije Crne Gore bilo je u baražu protiv Češke 2011. godine i 2013. protiv Engleske karte su koštale 30 eura.

Kada su Englezi dolazili prvi put u Podgoricu – u oktobru 2011. godine cijene ulaznice su bile identične kao za meč koji se sada s nestrpljenjem čeka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Insajder
Gost
Insajder

kontakyirajte fscg za karte istog momenta. nemojte cekat u redovima

Faul
Gost
Faul

Krsto,nikako.

Krsto
Gost
Krsto

Oce li izlazit karte u slobodnu prodaju ili kako se mogu nabaviti?

Zeljko
Gost
Zeljko

Krsto..nas 10 idemo na svaku utakmicu od osamostaljenja,bila ona prijateljska ili za bodove,bila to Litvanija Kasahstan ili Engleska..i naravno uvijek imamo karte,zato ne biraj Englesku,gledaj svaki tim koji igra protiv nas,jer mi dolazimo prvenstveno da gledamo nasu reprezentaciju.a uz to je super kada se desi da dolaze i oni najaci,zato ne biraj.pozovi fscg.zatrazi trebovanje za sebe za svaku utakmicu,pa ces… Više »

Send this to a friend