Fudbal

Modrićev san ljetnje noći

foto: Hrvatski nogometni savez (Twitter)

Dražen Petrović je bio košarkaški Mocart, a Luka Modrić je fudbalski dirigent Realove igre, hrvatski maestro čija virtuoznost opija protivnika, a svom timu (reprezentaciji) daje dodatnu, nadrealnu snagu, najbolji je igrač Evrope za sezonu 2017/18! Apsolutno zasluženo, bez ijedne mrlje!

Fenomen iz Zadra koji igrama oduševljava planetu iz utakmice u utakmicu impresionirao je evropske novinare i trenere klubova učesnika Lige šampiona i Lige Evrope, konkurenciju (Kristijana Ronalda i Mohameda Salaha) ostavio daleko iza sebe i sa ponosom u Grimaldi formu u Monte Karlu podigao Srebrnu statuu priznanje koje, vidjelo se to i na Lukinom licu, iz godine u godinu sve više dobija na važnosti.

“Nevjerovatan je osjećaj osvojiti ovu nagradu. Izuzetno sam ponosan, velika zahvalnost svima koji su glasali za mene, naravno hvala saigračima i trenerima koji su bili uz mene i kada je išlo i kada nije. Ovo je i njihov trofej”, istakao je nekako stidljivo Luka, svjestan da je pred njim sezona novog dokazivanja.

“Želim da nastavim da radim kao i do sada i da sa Realom osvajam trofeje, to me čini srećnim.”

A trofeja je u prethodnoj godini bilo na pretek to je uostalom i Luku izbacilo u prvi plan. Jer, koliko god bilo riječi o individualnim nagradama, bez klupskih uspjeha realnost je, vidi to i najveći Leo Mesi u posljednje tri godine nema priznanja. Liga šampiona (treća zaredom, četvrta od posljednjih pet koje su bile u ponudi), Superkup Evrope, Interkontinentalni kup, Superkup Španije, uz nezaboravno ljeto sa reprezentacijom Hrvatske i titulu igrača Mundijala u Rusiji. Dovoljno. Ko kaže drugačije malo zna o fudbalu.

A sinoć smo u Monte Karlu možda bili svjedoci i početka nove fudbalske epohe kada su u pitanju individualne nagrade. Razbijanja monopola koji su držali Mesi i Ronaldo. Svojevrsnog dijaloga najvećeg rivalstva u istorij i fudbala. Modrić je prvi digao glas, istakao kandidaturu i za prestižniju Zlatnu loptu, čekaju se ostali da razbiju tandem koji i te kako zasluženo traje dugo, dugo…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gorski
Gost
gorski

veličanstveni Modrić,Rakitić,Subašić i ostali.Otkako smo se riješili bratskog zagrljaja i propale Jugoslavije,samo nebo nam je granica.

krk
Gost
krk

Ne prdi .

Send this to a friend