Fudbal

Na pobjedu

foto: FSCG

Gradski stadion kraj Bistrice prije pet dana svjedočio je dobroj igri i pobjedi mlade reprezentacije Crne Gore u prijateljskom okršaju nad Francuskom (doduše podmlađene selekcije trikolora), sada je red da se na istom terenu upiše i prva pobjeda u ovim kvalifikacijama na domaćem terenu (a druga ukupno) izabranici Mojaša Radonjića večeras u Nikšiću dočekuju Bugarsku u osmom kolu kvalifikacija za Evropski šampionat.

Pobjeda je imperativ, iako su snovi o plasmanu na veliko takmičenje, usljed očajnih rezultata, odavno raspršeni.

“Igraćemo na pobjedu, tako smo se spremali svih ovih dana. Dobro nam je došao i taj meč sa Francuzima, podigao samopouzdanje, ali i dodatno poslužio na planu uigravanja s obzirom da dugo nismo bili zajedno. Imamo pozitivnu atmosferu u timu, dosta zavisi i kako će se odvijati utakmica, ali nadam se pobjedi”, istakao je selektor Mojaš Radonjić.

Crveni su u Staroj Zagori, na stadionu Beroea, sredinom novembra poraženi 3:1.

“Veoma su jaki, po mom mišljenju, nakon Francuza najjači u grupi. Ne znam u kakvom sastavu dolaze, da li će kombinovati… Na njihovom terenu smo međutim odigrali dobro, ali su nas individualne greške koštale boljeg rezultata. Nadam se da ćemo te greške svesti na minimum u Nikšiću”, riječi su Radonjića.

Crna Gora i Bugarska igraće od 20.30.

Send this to a friend