Fudbal 1,CFL

Na Trešnjici se odlučuje o Evropi

11 kola prije kraja Telekom 1. CFL, na ,,Trešnjici” se igra duel koji bi mogao da nagovijesti koja će ekipa uz Budućnost, Sutjesku i Iskru predstavljati Crnu Goru na evropskoj sceni naredne sezone.

Rudar je otpao iz kombinacija time što se nije prijavio za dobij anje licence, pa su u trci ostali četvrtoplasirana Zeta i Podgorica koja ima tri boda manje. Uslov da se sa pozicije broj četiri ode u Evropu je da Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup.

I “vukovi” i Lješkopoljci (koji alternativu imaju upravo u masovnijem takmičenju) večerašnji derbi dočekuju u dobrom raspoloženju, poslije pobjeda u gostima.

Tim Dejana Roganovića je jedini uz Budućnost sa dva trijumfa u nastavku sezone i ima ulogu blagogfavorita.

“Zadovoljni smo pobjedama nad Rudarom i Grbljem od po 2:0, izgleda da nam je prijala neplanirana pauza”, navodi Srđan Krstović.

“Puni smo samopouzdanja, protekle dvije utakmice su nam podigle moral i psihološki je sada lakše igrati jer niko nije mogao da zna kako će sve izgledati na novom početku.”

Na “Trešnjici” je prisutan optimizam, ali uvjeravaju da dobar ritam u kasnim proljećnim danima ne znači mnogo ukoliko se ne potvrdi protiv tvrdog rivala sa stadiona “DG arena”.

“U dobroj formi dočekujemo Podgoricu. Riječ je o čvrstoj, organizovanoj ekipi, koja svakako ne dolazi bez ambicija na naš stadion. Vide šansu da dođu do četvrtog mjesta, ubjedljivo su pobijedili Rudar u gostima i sigurno će biti izuzetno motivisani. Ipak, zavisiće dosta toga i od nas, a pobjedom bismo zakoračili jednom nogom na evropsku scenu, naravno pod uslovom da Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup. Želimo da iskoristimo priliku koja nam se pruža”, istakao je Krstović.

Prvi put u istoriji, svi mečevi Telekom 1. CFL igraju se u večernjem terminu (izuzetak su mečevi u Radanovićima). Od prošlog kola omogućeno je i prisustvo do 200 gledalaca.

“Reflektori su novina na većini crnogorskih stadiona i mislim da ne postoji fudbaler koji ne voli da igra u večernjem terminu. Lijepa promjena i vjerujem motiv više za sve nas. Drago mi je i da se vratila publika, iako u organičenom broju, i vjerujem da ćemo je obradovati novom pobjedom”, dodao je Srđan Krstović.

Spremni za derbi

Podgorica ide iz derbija u derbi -nakon brejka u Pljevljima protiv Rudara, Lješkopoljci su uspjeli da naprave novi skok na tabeli, pa priča o Evropi opet je aktuelna.

“Nemamo imperativ, idemo od utakmice do utakmice. Ono što je dobro jeste da smo nakon nikad veće pauze pokazali dobru igru i u meču protiv Iskre, kada nijesmo imali sreće i naravno protiv Rudara. Dobre partije, a posebno ubjedljiva pobjeda u Pljevljima donijeli su dodatno samopouzdanje, pa protiv Zete idemo odlučno da pokažemo da naši rezultati nijesu slučajnost”, kazao je Jovan Nikolić, vezista Podgorice.

Lješkopoljci su protiv Rudara ostvarili prvu pobjedu u 2020. godini, a zanimljivo posljednji trijumf Podgorica je prije toga ostvarila 1. decembra upravo protiv Zete.

“Znamo kvalitete rivala, nema tu tajni, tako da nas ne mogu iznenaditi. U dobroj su formi, ali nadam se da možemo odigrati još jedan dobar meč i naravno upisati povoljan rezultat.”

Trener Vojislav Pejović za ovaj meč neće moći da računa na Šaletu Kordića, koji ima parne kartone.

Send this to a friend