Fudbal Nema vremena za analizu

Najbitnija tri boda

foto: FK Sutjeska

Šampion je sezonu otvorio pobjedom na Starom aerodromu pod reflektorima protiv OFK Titograda (1:0). I samo to će se pamtiti, jer Sutjeska nema vremena za dublju analizu pošto sjutra (20.15, stadion pod Goricom) igra protiv Linfilda prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Četa Nikole Rakojevića je u duelu sa “romantičarima” djelovala dobro, kao da drži sve u svojim rukama, ali…

“Nismo rutinski slavili, jer smo se mučili i mučili. Postigli smo taj gol, Titograd nije bio izrazito opasan, ali nismo ni mi. Poslije svega što smo izdržali, najvažnija su tri boda”, poručio je Rakojević.

A “plavo-bijeli” su izdržali četiri utakmice u Evropi, a čekaju je još najmanje dvije plus prvenstvo. Iskusni strateg ne
veliča trijumf, već izvlači greške…

“Bilo je momenata kada smo kao u Evropi gubili neke čiste lopte. Te lopte su bile sigurne, a stvorili smo situaciju protivniku da napravi kontre. Srećom, odbrana je bila na nivou”, opominje Rakojević svoj vezni red.

Šef stručnog štaba nije mnogo tumbao sastav u odnosu na evropske utakmice protiv Slovana i APOEL-a. Igrači osjećaju umor, a to se vidjelo na primjeru strijelca jedinog gola Branislav Janković je negdje sredinom drugog dijela tražio izmjenu, Peco je odmahnuo glavom, pa ga izveo u 90. minutu.

“Rekao sam igračima da umora nema, jer želimo da trajemo što duže u Evropi”, svjestan je Rakojević da nema veliki fond fudbalera na raspolaganju.

Prvi meč sa Linfildom pod Goricom (stadion kraj Bistrice ne zadovoljava uslove za 3. kolo Uefinih klupskih kvalifikacija) kuca na vrata, a revanš je na programu 13. avgusta u Belfastu, na stadionu “Vindsor park”.

“Probaćemo da se spremimo na najbolji način. Još ćemo analizirati protivnika i sve ćemo to da predočimo igračima. U suštini, Linfild igra preko igra i forsira centaršuteve.”

Papir kaže da je prvak Crne Gore favorit u dvomeču sa šampionom Sjeverne Irske (Linfild danas stiže u Podgoricu i odradiće trening na podgoričkoj areni), ali upravo je taj naš mentalitet “da moramo” bio problem…

“Teren je jedino mjerilo. Mjerilo svega. Svi imaju kvalitet, svi vjeruju, tako moramo da se ponašamo i mi”, jasan je Nikola Rakojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Sutjeska svojim ovogodišnjim nastupima u Evropi pokazala da ima nade za CG fudbal. Od srca vam želim da se dokopate grupne faze LE. Srećno SUTJESKA!

Send this to a friend