Fudbal Polufinale Kupa Crne Gore u fudbalu

Najteži rival, najveći motiv

U završnici masovnijeg fudbalskog takmičenja ostali su Zeta, Budućnost, Iskra i Dečić. Prvi mečevi polufinala – u Golubovcima i Danilovgradu – igraju se večeras.

Zeta ima dva puta za Evropu – jedan vodi kroz prvenstvo, drugi preko Kupa.

Teško je reći koji je ,,prohodniji“ – ,,vukovi“ su u prvenstvu četiri boda iza četvrtog mjesta, koje bi moglo da donese plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, dok su u polufinalu masovnijeg takmičenja za rivala dobili Budućnost.

,,Plavi“ su sedam kola prije kraja Telekom 1. CFL ovjerili titulu, silno žele da osvoje prvu duplu krunu u klupskoj istoriji i favoriti su pred dvomeč čija se prva epizoda igra danas (17.30) na ,,Trešnjici“.

Zeta, međutim, ima pravo da se nada prvom plasmanu u finale Kupa, tim prije što je nedavno pobijedila Budućnost, i to u gostima (1:0).

– Izuzetno cijenim ekipu Budućnosti. Pokazali su da igraju najbolji fudbal, zasluženi su prvaci i čestitam im na tituli. Utakmica koju smo odigrali u prvenstvu je jedna stvar, a ovo što nas čeka u Kupu nešto sasvim drugo. Obje ekipe su motivisane, možda mi imamo više motiva i to može da nam bude mnogo važno. Znamo da će biti izuzetno teško, ali sigurno ćemo dati sve od sebe da napravimo pozitivan rezultat – rekao nam je trener Ratko Dostanić.

Pozitivan rezultat je pobjeda bez primljenog gola?

– O tom – potom, vidjećemo kako će se stvari odvijati, rano je da pričamo o tome. Naravno da kad igramo kod kuće uvijek idemo na pobjedu. Imamo veliko poštovanje prema protivniku, nije lako savladati Budućnost, ali – uz sav respekt – protiv svakog idemo na pobjedu – naveo je iskusni srpski stručnjak.

Zeta ove sezone bilježi mnogo lošije rezultate kod kuće nego na strani. Brine li to ,,vukove“ pred današnji dolazak Budućnosti?

– Mislim da je ova utakmica sasvim drugačijeg karaktera. Drugačiji je pristup i sve ostalo – prokomentarisao je Dostanić.

Dostanić ne može da računa na sve igrače, ali dobra stvar je što bi u finišu sezone mogao više da koristi Petra Orlandića, povratnika u redove Zete u zimskom prelaznom roku.

– Povrede su ga omele ove polusezone, ali svakog dana je sve bolje. Vidjećemo do zadnjeg momenta ko će igrati. Neki koji su bili povrijeđeni su počeli polako da treniraju, neki su još u procesu oporavka – objasnio je strateg Zete.

Nakon titule – Kup. Budućnost daje sve da prvi put u klupskoj istoriji osvoji duplu krunu.

,,Plavi“ su superiorno stigli do šampionskog trofeja, a od drugog pehara u sezoni dijele ih tri utakmice.

– Nakon osvojene titule, želimo i u prvenstvu da igramo dobro do kraja, ali prioritet je prije svega plasman u finale Kupa. Na tom putu, prva prepreka je Zeta u dvije utakmice. Od svih protivnika dobili smo najtežeg, jer je Zeta čvrsta i talentovana ekipa sa dosta dobrih igrača. Uostalom, porazila nas je nedavno na našem stadionu, tako da u utakmicu moramo da uđemo maksimalno ozbiljni i koncentrisani. Pokušaćemo već u prvom meču da napravimo dobar rezultat koji će nam dati lijepe šanse za plasman u finale – rekao je trener Mladen Milinković.

Svu nadmoć u ligi Budućnost je iskazala kroz tabelu – čak 25 bodova prednosti u ulozi lidera šest kola prije kraja.

Kup je, međutim, nešto drugo. Nepredvidljiv, pun iznenađenja, specifičnosti, posebnosti…

Često se dešava da se favoriti okliznu, s tim što iskusni stručnjak vjeruje da u krajnjem sve zavisi od ,,plavih“.

Milinković je još ranije poručio da je prednost njegovog tima to što se igraju dva meča.

– Može da se dogodi da imamo slab dan, kao svim ekipama na svijetu. Ipak, postoji druga utakmica u kojoj možemo sve da ispravimo. U dva meča, mislim, da teško ko može da nas zaustavi. Smatram i da je poštenije kada se igraju dva duela. Naravno, uradićemo sve da pobijedimo i na „Trešnjici“, te tako steknemo bolju poziciju uoči duela na našem stadionu – ističe pedeset dvogodišnji Lozničanin, koji nastavlja:

– Bio bih zadovoljan da pobijedimo i da ne odigramo dobro, jer se samo rezultat pamti. Međutim, vjerujem da ćemo odigrati dobro, a da će kao plod doći pozitivan rezultat koji bi nam dao mirnoću pred revanš – dodao je Milinković, čiju ekipu 5. maja pod Goricom očekuje druga utakmica polufinala masovnijeg takmičenja.

Strateg ,,plavih“ ne može da računa na povrijeđene Igora Ćukovića i Nemanju Sekulića, dok Andrija Ražnatović i Marko Mrvaljević nemaju pravo nastupa jer su u Kupu već igrali za Petrovac i OFK Titograd.

Send this to a friend