Fudbal Plavi maksimalni nakon tri runde

Nakon pauze pravo lice Budućnosti

Budućnost se izdvojila na vrhu tabele kao jedini tim koji ima sve tri pobjede na početku nove sezone prvoligaškog karavana.

“Plavi” su najprije savladali Rudar (2:0), potom Podgoricu (3:1) i prije dvije noći Kom na premijeri pod Goricom (3:1).

Više od deset mjeseci trajala je jurnjava za liderskom pozicijom, a sada su Podgoričani ispred svih, bodovno bolji čak i od najvećeg konkurenta koji brani tron Sutjeske.

Četa Branka Brnovića uspješno je započela šampionsku trku, premda je trener Budućnosti svjestan da je cilj mnogo daleko i da se do trofeja teško stiže.

“Lijepo je biti prvi na tabeli, ali ne opterećujemo se time. Tek je početak, pred nama je naporan put do ostvarenja ambicija. Idemo redom, utakmicu po utakmicu, bitno je da pobjeđujemo”, rekao je Brnović, a potom nastavio:

“Maltene svi vide Sutjesku i nas kao glavne kandidate za titulu. Nikšićani su jaki, pojačali su se sa nekoliko odličnih igrača, a zadržali su ekipu koja je prošle sezone bila prva. Tu su i ostali timovi kao, recimo, Kom koji će zakidati mnoge. Biće trka i te kako uzbudljiva. Vjerujem, naravno, da ćemo na kraju mi biti najbolji”, ističe kormilar “plavih”.

Nije Budućnost još na vrhuncu forme, ali pokazuje kvalitet više u odnosu na prošlu takmičarsku godinu osvaja bodove i kada je jasno da u igri ima prostora za napredak.

“Podigli smo standard prošle sezone i svi očekuju da postižemo po četiri-pet golova. Vjerovatno je Evropa ostavila traga i treba nam vremena da dođemo do željenog nivoa. Na momente to ne liči na Budućnost, nije to ono što hoćemo. Ipak, treba da se strpimo. Znam da ova ekipa vrijedi, siguran sam da može da igra atraktivno i efikasno. Bitno je da pobjeđujemo do pauze, a onda ćemo igrati i bolje i ljepše”, ističe Brnović.

Strateg Podgoričana ima širinu izbora, a samim tim i mogućnost da rotira igrače. Nijednom u prethodna tri meča nije istrčao isti tim…

“Protiv Koma je igralo šest novih igrača u odnosu na prethodnu utakmicu. Tako će biti i u narednom kolu protiv Petrovca. Momci vrijedno rade i ponekad sam u dilemi koga da stavim. Tu je i paklen raspored, bile su velike vrućine i sa promjenama u sastavu želimo da zadržimo svježinu. Imali smo kadrovskih problema. Protiv Koma se povrijedio Stojiljković koji je ušao sa klupe, pa izašao poslije nekoliko minuta. Čekamo i Vujačića da nam se priključi poslije operacije. Tek ćemo pokazati koliko možemo”, naglasio je Brnović.

Budućnost u nedjelju gostuje Petrovcu koji je izgubio dva puta zaredom.

“Neće nas to zavarati jer se radi o nezgodnom protivniku. Teren pod Malim brdom je specifičan i čeka nas zahtjevan meč. Ali, idemo uvijek na tri boda i uradićemo sve da nastavimo trijumfalni niz”, zaključio je Brnović.

Send this to a friend