Fudbal

Napad na stotku

foto: Iva Mandić

Pred početak sezone stanje na vječnoj listi strijelaca u Telekom 1. CFL je bilo: Žarko Korać 87 golova, Admir Adrović 85. Tako je naša liga pored šampionske, evropske i trke za opstanak, imala još jednu uzbudljivu borbu.

Na kraju jeseni, 30-godišnji Bjelopoljac i 29-godišnji Beranac su bili izjednačeni sa po 90 golova.

Tokom zimskog prelaznog roka Korać je pojačao malezijski Marsero junajted, a Adrović je ostao da predvodi napad Mladosti i postao je najbolji strijelac u istoriji Telekom 1. CFL već na prvoj utakmici proljeća.

Centarfor “romantičara je postigao gol za konačnih 2:0 sa bijele tačke u subotnjoj pobjedi nad Dečićem (Marko Ćetković postigao prvi gol) došavši do brojke 91 pogodak.

“Naravno da sam srećan i zadovoljan zbog toga podatka. Nije lako postići pet golova, a ne doći do te brojke” rekao nam je Adrović.

Snalažljivi špic koji je u Crnoj Gori tresao mreže noseći dresove Berana, Sutjeske, Budućnosti i Mladosti bi do kraja sezone mogao da napadne magičnu brojku 100.

Do kraja lige je ostalo još 16 kola…

“Potrudiću se da postignem i devet i više golova. Nadam se samo da će povrede da me zaobiđu” sa osmjehom na licu priča bivši mladi reprezentativac Crne Gore, koji je orjentisan i na timski učinak…
“Vjerujem da ćemo da imamo dobre rezultate, te da će ih ispratiti moji golovi”.

A Mladost je proljeće otvorila na pravi način na Starom aerodromu je pao Dečić u dva različita poluvremena.

“Najbitnije od svega je što smo prvenstvo otvorili pobjedom. Bilo je teško, Dečić je uz pomoć vjetra bio bolji u prvom dijelu igre, dok smo u drugom mi odigrali bolje i riješili smo meč u našu korist. Počeli smo pobjedom, a to mnogo znači na polju samopouzdanja”, jasan je napadač, koji je u inostranstvu igrao za iranski Damaš, rumunski Panduri, bahreinski Al Muharak, Pegasus iz Hong Konga i tajlandski Sukotai.

Send this to a friend