Fudbal

Napoli jednom nogom u Ligi šampiona, Rijeka pala u nadoknadi

Fudbaleri Napolija savladali su na svom terenu Nicu sa 2:0 u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Italijane je do prednosti doveo Mertens u 13. minutu, a onda je Žožrinjo u 70. iskoristio penal i postavio konačan ishod koji Napoliju daje velike šanse da izbori grupnu fazu.

Rijeka je bila na pragu povoljnog rezultata u Pireju, ali je na kraju izgubila od Olimpijakosa 2:1. Eber je prvaku Hrvatske donio vođstvo u finišu prvog dijela, da bi “crveno-bijeli” najprije izjednačili preko Ođiđa Ofoe u 66. minutu, a pobjedu domaćinu osigurao je Romao u nadoknadi vremena.

Seltik je završio posao protiv Astane. Puleni Brendana Rodžersa deklasirali su Astanu sa 5:0, pa će revanš u Kazahstanu biti formalnost za šampiona Škotske.

Sevilja je takođe jednom nogom u Ligi šampiona, pošto je u Istanbulu savladala Bašaksehir sa 2:1. Strijelci za klub iz Andaluzije bili su Eskudero u 16. i Ben Jeder u 84. minutu. Jedini pogodak za domaće dao je Elija u 64. minutu.

Trijumfu pred svojim navijačima radovao se Hapoel Ber Ševa. Izraelci su sa 2:1 izašli na kraj sa Mariborom, iako su gosti poveli golom Tavareša u 10. minutu. Izjednačenje je stiglo ubrzo preko Nvakaeme, a za preokret se postarao Cedek u finišu prvog poluvremena.

 

Send this to a friend