Fudbal

Napravite Mirku oproštaj protiv Slovenije

Moglo je odavno da se nasluti, znao je i ranije da to vješto provuče kroz rijetke izjave za domaće medije, ali je od juče i definitivno Mirko Vučinić odlučio je da završi igračku karijeru.

“Što se tiče fudbala to je to”, potvrdio je za TV Vijesti jedan od najboljih crnogorskih igrača u istoriji, sigurno najbolji naš fudbaler u XXI vijeku.

Očekivano, jer dugogodišnji kapiten Crne Gore od teške povrede ligamenata koljena 18. novembra 2015. nije igrao fudbal, ne računajući dva neuspješna pokušaja povratka u pravi ritam u dresu reprezentacije, oba puta pod Goricom (nekoliko minuta u finišu protiv Poljske krajem marta 2017. i poluvrijeme protiv Irana prije tačno godinu dana).

Baš taj meč sa ekipom koju predvodi Karlos Keiroš i koja je učesnik Mundijala u Rusiji ostaće upisan kao posljednji Mirkov nastup u omiljenom dresu.

A ne bi smjelo da bude tako… Jer takav majstor zaslužio je bolji, ljepši, spektakularniji oproštaj. Na kraju zaslužio je krcat stadion, na kojem je pružao partije za pamćenje. I veliki naklon svoje omiljene publike.

Zbog toga ćemo ljudima iz Fudbalskog saveza Crne Gore dati ideju, na neki način apelovati na njih, bez pretjerane namjere da im se miješamo u posao pružite šansu našim navijačima da se još jednom poklone maestru!
Idealna prilika je pred vama (nama).

Prijateljski susret 2. juna protiv Slovenije na našoj najvećoj areni može umjesto pukog otaljavanja posla na završetku sezone i običnog meča da se pretvori u neviđeni spektakl.

Vučinić je u Crnoj Gori (prolazi edukaciju za trenersku licencu) i to je dobra polazna tačka, a druga šansa u skorijoj budućnosti ne postoji jer su prijateljski mečevi praktično ukinuti pokretanjem Lige nacija. Jasno je i da se Mirko pita i da možda razmišlja u pravcu da organizuje oproštaj, na koji bi stigli njegovi nekadašnji saigrači iz Sutješke, Lećea, Rome, Juventusa, A1 Džazire, pa čak i reprezentacije.

Bio bi i to naravno istinski spektakl (još kada bi bio organizovan u Crnoj Gori) i naš as je to apsolutno zaslužio, ali i oproštaj od devetke reprezentacije mora da bude poseban. Mora.

Da se makar na trenutak prijestimo svih majstorija, dodira klai se, onog unikatnog milovanja lopte, čuvenog i trka… I da navijači, uz dugotrajni aplauz, još  jednom iz sveg glasa “zagrme” ono čuveno “Mirko, Mirko”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RS3
Gost
RS3

Nema grdjega naroda i navijača,od nas.Miśa,hvala za sve,a komplexaši neostvareni,nek crknu.Żivo kralju!

Rade007
Gost
Rade007

Nije zaslužio oproštaj i ne bi trebao da bude u timu. A kad nema Damjanovića,onda vam je sve jasno.

Djolja
Gost
Djolja

Zar mislite da savez nece zakazat specijalnu utakmicu za njegov oprostaj, apsolutno ne mora da bude protiv Slovenije, neka bude mix raznih asova. Nemojte vi nista predlagat, molim vas.

Josip Broz Tito
Gost
Josip Broz Tito

Tako je. Ne smije mu se zaboravit’ vucaranje na terenu protiv Češke u Pragu, nipodaštavanje reprezentacije i šamar od Drinčića, to što su ga nagovarali da igra za reprezentaciju i sl…
Putuj Igumane!

Sasa
Gost
Sasa

Nije zasluzio ponasanjem pravi je ulicar!!!

MMA
Gost
MMA

Po meni folirant zesci,ne kazem za igru ali ovako je folirant

Navijač
Gost
Navijač

Zaslužio je toliko

Ivan
Gost
Ivan

Bravo za ideju!

Libe
Gost
Libe

Vucina Vucina skini gace da se vidi K…..A.
RESPEKT.

Send this to a friend