Fudbal Predsjednik Budućnosti Veselin Mijač optimista pred večerašnji meč

Naše vrijeme tek dolazi, ali da prođemo i to Sarajevo

Veselin Mijač

Budućnost u Zenici juri najveći evropski rezultat u klupskoj istoriji “plavi” u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope napadaju Sarajevo (večeras, 20.00,) i plasman u plej of drugog po jačini evropskog takmičenja.

Samim prolazom u treću rundu LE naš šampion je izjednačio najbolji rezultat na evro sceni (“plavi” igrali 3. kolo lige Evrope 2010. eliminisavši Baku za zelenim stolom), ali pobjeda protiv superbogate kazahstanske Astane je odjeknula.

I razbuktala nadu u veliki rezultat u duelu sa Sarajevom…

“Kada je nova uprava došla prije godinu dana, tražila je titulu, ali sada smo ostvarili zapažen rezultat u Evropi. Pobjeda nad Astanom nam je dala vjetar u leđa, svi u klubu smo optimisti pred Sarajevo i niko ne zna gdje nam je granica”, rekao je za Dnevne novine predsjednik Budućnosti, Veselin Mijač, koji širi optimizam baš kao i igrači i stručni štab…

“Moram da razmišljam pozitivno kad smo eliminisali kvalitetnu Astanu. Igrali smo borbeno, pokazali smo znanje i pogledala nas je malo sreća. Zašto se sve to ne bi ponovilo. Motivacija postoji, momci su spremni fizički i psihički, svi se nadamo da će se nastaviti naša priča u Evropi”.
Trijumfi nad Deportivom i Genkom se pamte, ali bili su nedovoljni. Astana je ipak druga priča “plavi” su opet vratili vjeru, eliminisali su ekipu koja je u posljednjih par godina redovno igrala grupnu fazu LŠ ili LE i koja je bila bolja od Mančester junajteda…

“Zadržali smo igrače koji su iznijeli prethodnu sezonu kada je osvojena titula, igrače koji znaju šta znači Budućnost i došli su neki novi mladi momci to je imalo najviše značaja da napravimo rezultat”, rekao je Mijač, koji se nadovezao…

“Kada sam došao na mjesto predsjednika, mislio sam da će nam trebati dvije tri godine da se uigramo, ali klub funkcioniše odlično sa Glavnim gradom i rezultati su došli. Razmimoilaženja stavova unutar kluba ima, ali na kraju dana svi radimo najbolje za Budućnost. Imamo odlične igrače, imamo super talentovane momke u mlađim generacijama i vjerujem da naše vrijeme tek dolazi”.

A u sjenci Evrope su ostali rezultati u domaćem prvenstvu “plavi” nisu startovali kako su očekivali, jer su na četiri utakmice upisali dvije pobjede i dva poraza…

“Nije prijatno, ali nema nikakve panike, niti je bilo. Dečić je ušao u ligu i pojačao se, Podgorica je ozbiljan projekat, a svi uvijek protiv Budućnosti daju sve od sebe. Sada je fokus na Evropi, ali to svakako nije razlog što smo startovali lošije. Forma dolazi vremenom, ponavljam: naše vrijeme tek dolazi. Međutim, ne smijemo nikoga da potcjenjujemo, naročito ne protivnike na domaćoj sceni”, jasan je Mijač.

Prvi čovjek “plavih” vidi Budućnost kao nekoga ko će vući naprijed ostale klubove za sobom…

“Budućnost je uvijek bila i ostaće sinonim za fudbal, a naš cilj je da podignemo crnogorski fudbal na viši nivo naravno u saradnji sa FSCG. Podgorica, Iskra, Dečić, Sutjeska… svako radi neke ozbiljne stvari, a FSCG pomaže velikim donacijama i radovima, tako da se nadam da ćemo svi zajedno napraviti progres kroz tri godine. Što konkurencija bude jača, svima će nam biti bolje”.

Snaga “plavih” ubuduće bi mogla da bude omladinska škola…

“Budućnost je u posljednjih 10 godina prodala samo četiri igrača, a to znači da se nij e vodila briga o mladim igračima. Odluka FSCG da igraju dva mlada igrača u startnih 11 je prava stvar, sad smo svi prinuđeni da se borimo da mladi iskoče u prvi plan”, rekao je Mijač, koji je ubijeđen da talenat postoji u Crnoj Gori…

“Kamo sreće da FSCG odluku nije ni morao da donosi, nego da su treneri sami ranije davali šansu mladim igračima, jer nam se uništavao fudbal upravo zbog toga mladi momci su odlazili ili završavali svoje karijere”

Zbog toga je došlo do reorganizacije u omladinskoj školi Budućnost…

“Postavljanjem Petra Grbića za direktora omladinske škole smo napravili pravi potez. Uspjeli smo da potpišemo stipendijske ugovore, imali smo niz sastanaka sa roditeljima i svima smo ulili povjerenje. A kako se dobar glas čuo, tako su i igrači sa strane počeli da dolaze kod nas”, podvukao je Veselin Mijač, predsjednik Budućnosti.

Send this to a friend