Fudbal

Ne primaju platu, ali igraju sjajan fudbal

foto: Iva Mandić

Nisu poput ostalih putovali na pripreme, plate za ono čime se bave im kasne, ali znoj koji su prolili tokom ljeta na podgoričkih “plus 40” polako mladim momcima Zete počinje da se vraća na pravi način.

Neki novi “vukovi” pokazali su zube, već 11 utakmica su bez poraza, a za vikend će imati priliku da se u jednom od najvećih derbija Crne Gore protiv Budućnosti izjednače na vrhu sa timom Branka Brnovića.

Ni u snu

Tvorac čuda iz Golubovaca je Dragoljub Đuretić, a šefa stručnog štaba pitali smo da li je tokom vrelog ljeta mogao i da pomisli da će se njegov tim nalaziti na mjestu na kojem se nalazi sada.

“Ni u snu”, počeo je razgovor za Dnevne novine Đuretić. “Došao sam desetak dana prije početka prvenstva, ekipa nije išla na pripreme, trener je otišao, a ja sam stigao zbog toga što sam vezan za ovaj klub i jer gro tih igrača dolaze iz moje škole. Sve sam uradio više iz emotvnih razloga, nego što sam bio ubijeđen da se nešto može napraviti, ali…”

Ali pokazali ste da možete.

“Da, to su uradili ovi mladi momci” potencirao je Đuretić.

Vjerujem u brzo rješenje

Plate kasne. Zeta je najmlađi timu Telekom Prvoj ligi… U čemu je tajna uspjeha?

“Atmosfera je odlična, a igramo i dobar fudbal sve do ove posljednje utakmice kad nas je malo i umor stigao”, smatra Đuretić. “Mnogo je ritam srijeda-subota težak za mlade igrače. Za sada sve ide dobro, a vidjećemo koliko će to trajati”.

Pomenuli ste posljednju utakmicu (trijumf protiv Titograda od 1:0) na kojoj ste do pobjede stigli uz nešto drugačiju taktiku?

“Možda smo za oko igrali malo slabije, ali taktički je bilo odlično. Sve smo smišljeno odradili svjesno je bilo prepuštanja sredine terena protivniku, jer smo znali da trkački, zbog umora i malog broj a igrača, ne možemo ovaj meč odraditi kako treba. A borbenost, želja i htjenje su bili na najvišem nivou” prisjetio se šef struke Zete.

Koliko je teško motivisati igrače kada plate kasne?

“Uvijek govorim da je atmosfera u ekipi pola uspjeha, a kod nas je ona bez obzira na sve odlična. Mislim da će uprava brzo naći neke mogućnosti da tim momcima isplati to što im se duguje i da do kraja ne bi trebalo da bude problema. Najvažnije mi je da se ovi momci afirmišu, a za ostalo ćemo sve lako”, nema dilemu Đuretić.

Crnogorski klasik

Budućnost 25, Zeta 22, a za vikend spektakl pod Goricom direktan okršaj velikih rivala. Može li Zeta i na najtežem gostovanju da nastavi super seriju?

“Učinićemo sve da je produžimo, međutim ne pitamo se samo mi već će zavisiti i koliko će nam protvnik dozvoliti”, realan j e Đuretić. “Budućnost je skup dobrih i provjerenih prvoligaških igrača sigurno da su najkvalitetnij i igrači tu, ali znamo da naj bolji igrači ne čine i najbolju ekipu. Nadam se da ćemo izdržati i ovih nekoliko kola tačnije siguran sam u to bez obzira na umor zbog Kup utakmica”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čarli Braun
Gost
Čarli Braun

Za ovu ekipu Zete sam čuo prije više od 2 mjeseca od ljudi koji aktivno prate CG fudbal i izuzetno mi je drago što čujem da neko IGRA FUDBAL. Sve dok svi klubovi ne shvate da je CG liga samo trening za 2 jaka evropska meča, bićemo u problemu. Treba igrati otvoreno, za gol više.. pa i ako namještate –… Više »

Miloš
Gost
Miloš

Ugasite ovu ligu ne sprdajte se

Možda sledeći
Gost
Možda sledeći

Od kada se izležavanje po terenu i krađa vremena naziva dobrom igrom ili fudbalom ? Ove sezone do punog izražaja je došao njihov prigradsko malograđanski mentalitet i opravdavaju svoje ime u potpunosti. Ižjes će ih muve koliko leže po travi.

Fcf
Gost
Fcf

E sram te bilo ko god da si … zbog takvih kao sto si ti, tu smo dje smo…

Zrno
Gost
Zrno

E svaka ti cast ovo je onaj sto je za promjene a kupuju ga sa 30e da ne izadje na izbore

Send this to a friend