Fudbal

Neka sada Budućnost bude bolja, a mi da pobijedimo

foto: fscg.me

Zeta je posljednji poraz ove sezone pretrpjela 25. avgusta, upravo od Budućnosti, na “Trešnjici” (1:0).

Bio je to nezaslužen neuspjeh izabranika Dragoljuba Đuretića, koji je tada izjavio da je njegova ekipa bila toliko dominantna kao da je igrala protiv niželigaša.

“Neka sada Budućnost bude bolja, a mi da pobijedimo”, poručio je napadač Nikola Krstović.

“Vukovi” su hit sezone, u seriji su od 11 mečeva bez poraza, i to sve kao najmlađa i najneredovnije plaćena ekipa u ligi.

“Idemo na tri boda. Osam kola ne znamo za poraz u prvenstvu i želimo da nastavimo seriju iako smo svjesni da nas čeka veoma težak protivnik. U tim se vraća Goran Milojko, koji nam je falio u prethodna dva meča, ali srećom se to odrazilo na rezultate”, dodao je Krstović.

Zeta voli da se nadigrava i igra ofanzivan fudbal, ali je protiv Titograda u prošlom kolu pokazala da zna da primijeni i plan B. Defanzivniji pristup trener Đuretić obrazložio je umorom mlade ekipe, koja bi pod Goricom trebalo da se vrati na staro.

“Naša snaga kreće iz odbrane, o čemu govori podatak da smo u posljednja dva mjeseca primili samo dva gola. Krasi nas kompaktnost i ne plašimo se nikoga. I Budućnost igra ofanzivno, a ulog je veliki oni žele da se učvrste na prvom mjestu i eventualno odmaknu rivalima, a mi da se izjednačimo se njima, tako da vjerujem da će biti utakmica za pamćenje”, istakao je Krstović.

Zećani imaju isti bodovni saldo kao Sutjeska i Titograd, moguće je da poslije današnjih mečeva četiri ekipe budu izjednačene na vrhu.

“S obzirom na to da smo najmlađa prvoligaška ekipa u Evropi, prvo mjesto zvuči još primamljivije. Znamo da Budućnost na papiru ima najjači tim, da bi na osnovu toga možda trebalo da se ,,prošeta kroz prvenstvo kao Sutjeska prošle sezone, ali evidentno je da ne blista. Mogli bismo to da iskoristimo”, optimista je Nikola Krstović, strijelac pet golova za Zetu u prvenstvu.

Budućnost i Zeta igraće danas od 15.30.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mikash
Gost
Mikash

Zeta dobija lagano

Send this to a friend