Fudbal

Ni najveći optimisti nisu očekivali ovakvu dominaciju Sutjeske

Direktor Sutjeske Nikola Jovović rekao je da ni najveći optimisti nisu očekivali ovaku dobru sezonu u domaćem prvenstvu i ubjedljivo osvajanje titule prvaka Crne Gore.

Nikšićani su prošlog vikenda obezbijedili naslov šampiona treći put u istoriji, čak šest kola prije kraja prvenstva.

„Planovi Sutjeske na početku ove, kao i svih prethodnih sezona, su bili vezani za ostvarivanje rezultata koji omogućava nastupanje u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Naravno da smo u planovima imali borbu za trofeje. Ovakvu sezonu, prije njenog početka, mislim da ni najveći optimisti nisu mogli da planiraju i prognoziraju , a da od svog okruženja ne budu, u najmanju ruku, proglašeni neozbiljnim. Ipak, siguran sam da ništa nije slučajno. Klub je u posljednjih šest godina pretrpio značajne izmjene i otpočeo jedan zahtjevan i dugotrajan proces rehabilitacije i modernizacije. Zahvaljujući razumijevanju opštine Nikšić i njenih čelnih ljudi obezbijeđena je finansijska stabilnost koja je osnovni preduslov za ozbiljno i dugoročno planiranje. Povratak u klub trenera Nikole Rakojevića je bio „kec na deset“. Osjećala se pozitivna energija koja je nagovještavala uspješnu sezonu“ rekao je direktor kluba NIkola Jovović za Sport Klub.

Sada su sve misli uperene ka stvaranju dobrih preduslova za nastup na međunarodnoj sceni.

„Čekaju nas kvalifikacije za Ligu šampiona i za njih se moramo ozbiljno pripremiti. Šešir nepovlašćenih klubova u kojem se nalazimo može samo da nam obeća atraktivnog i jakog protivnika a na nama je da potvrdimo da David može protiv Golijata. Takmičarski pogon sa stručnim štabom nam je ostvarenim rezultatom prilično rano omogućio da počnemo pripreme za Evropu“ , istakao je Jovović.

Send this to a friend