Fudbal PREDSJEDNIK BUDUĆNOSTI VESELIN MIJAČ O REAKCIJI JAVNOSTI NAKON VELIKOG SPORTSKOG USPJEHA PLAVIH

Nisam sumnjao u duplu krunu, Budućnost je klub svih nas

Veselin Mijac

Svi mi koji radimo u Budućnosti ni na jedan način nismo politički nastrojeni. Mi smo sportsko udruženje i tako će uvijek biti. Budućnost je iznad svih nas i klub svih nas, kaže predsjednik Budućnosti Veselin Mijač, komentarišući reakcije dijela javnosti nakon velikog sportskog uspjeha plavih.

FK Budućnost je u nedjelju, 30. maja zaista ispisao istoriju i još jednom pomjerio granice – “plavi” su osvojili istorijsku duplu krunu pobjedom nad Dečićem u finalu Kupa Crne Gore (3:1). Podgoričani su na najljepši način krunisali dominantu sezonu osvojivši treći trofej u posljednje dvije sezone, a četvrti u posljednje četiri godine od ukupno osam.

Ponosan sam na urađeno

Dobri rezultati najtrofejnijeg kluba u državi su se poklopili sa dolaskom Veselina Mijača na mjesto predsjednika kluba – rođeni Podgoričanin, koji je dugo živio u Švedskoj i koji važi za jednog od najozbiljnijih biznismena u toj zemlji, je prije nešto više od godinu i po preuzeo Budućnost.

“Igrački kadar je i prije mog dolaska imao ogroman kvalitet, ali je nedostajala reorganizacija i vjera fudbalera u upravu. Kao kolektiv smo došli do toga da prvotimci razmišljaju samo o sopstvenim igrama i napretku, a na tom putu je bilo promjena i trenera i direktora… Sada kolektiv sarađuje odlično, a to je najbitnije, zato smo i ispisali istoriju”, poručio je Mijač, koji je na početku svog mandata donio nepopularnu odluku – legendu kluba Branka Brnovića je zamijenio do tada crnogorskoj javnosti nepoznatim Mladenom Milinkovićem.

“Gledano fudbalski, najviše smo dobili dolaskom Milinkovića, jer je to trener koji je znao da iskoristi potencijal igrača, napravio je sjajan sklad sa odličnim stručnim štabom koji imamo. Naš stručni štab je za naše prilike vjerovatno izuzetak”.

Predsjednik Budućnosti je naravno ponosan na urađeno, ali…

“Manje – više razmišljam da stvari treba da idu dobro ako se radi dobro. Ponosan sam, ali moramo da gledamo naprijed, jer sada smo najbolji, a sjutra možda nećemo biti. Zadovoljan sam organizacijom u klubu, stručnim štabom, voljom igrača… Sve je na svom mjestu i iskreno – duplu krunu sam očekivao”.

Mijač je uz stabilne finansije (na početku bio u korelaciji sa Glavnim gradom, od nove godine je sam finansijer kluba) donio novu energiju i filozofiju – klub je počeo da ulaže u omladinsku školu kojom rukovode Petar Grbić i Nikola Vukčević, a u dominantnoj sezoni za prvi tim su igrali kadeti Aleksa Ćetković, Viktor Đukanović, Vladimir Perišić, omladinci Damjan Dakić, Jovan Dašić, Sava Milić, Lazar Mijović, te nešto stariji Bogdan Milić, Andrija Ražnatović, Marko Mrvaljević…

“Svi klubovi u Crnoj Gori imaju talenata, ali zašto ne mogu da dođu do izražaja – to je pitanje za klubove. Odmah smo se odlučili da dajemo prostora mladim momcima i da oživimo omladinsku školu, a stručni štab je odlično izbalansirao taj proces priključivanja djece prvom timu. Zadovoljan sam i više od očekivano”, jasan je prvi čovjek “plavih”.

Nikog ne odvajamo

Osamnaestogodišnji Mijović je postigao lijep gol u finalu Kupa, a u posljednje vrijeme je eksplodirao, pa je sezonu završio sa 10 golova.

“Svaki mladi igrač je nama važan, svako se gleda pojedinačno i grupno i ne želimo nikoga da odvajamo. Na svima njima je da rade, u klubu imaju sve potrebne uslove za napredovanje, a siguran sam da su to igrači za Evropu i da će postati evropski igrači”, poručio je Mijač, koji ima još jedan lijep plan.

“Nadam se da ćemo uspjeti da formiramo B tim koji bi naravno krenuo iz Treće lige, a zatim igrao u Drugoj. To nam je potreba jer imamo veliki potencijal, upravo bi kroz takmičenje u Drugoj ligi mladi igrači imali veću minutažu u prvoligaškom fudbalu”.

Budućnost je pored titula i reorganizacije u upravi, sredila i funkcionisanje u omladinskoj školi gdje se takođe zna ko šta radi. Plavi su vratili povjerenje roditelja i kult.

“To mi je najdraže i zbog toga sam srećan. Svako ko zaslužuje po mišljenju trenera – igraće. Ne može više da zovne neko nekoga iz uprave za svoje dijete ili po rođačkoj liniji neko da igra. Roditelji vjeruju u nas, djecu smo nagradili stipendijskim ugovorima, a treneri takođe imaju nadređene i ukoliko skrenu na pogrešan put, slijedi – diskusija”.

Budućnost će najvjerovatnije biti povlašćena u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, želi da napravi dodatni iskorak u odnosu na prošlo ljeto kada je ispisan istorijski rezultat plasmanom u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Međutim…

“Kada sam došao, rekao sam da se nadam da će Budućnost kroz pet godina igrati Ligu Evrope, a pošto stvarno vjerujem u momke i stručni štab, nadam se da ćemo već ovoga ljeta igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. To je zadatak, da pokušamo”.

Bilo čiji ispad je za osudu

Naš najveći klub je imao najdominantniju sezonu u istoriji, ređao je rekorde, osvojio duplu krunu, ali vrijeđanje navijača Dečića od strane navijača Budućnosti je u prvom planu. Gotovo sve političke partije i politički lideri su osudili ispad “Varvara”.

“Naravno da osuđujem ispad naših navijača i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, kao što osuđujem sve navijače koji bilo koga vrijeđaju. Ni naši, ni navijači Dečića se nisu ponašali primjereno dok se intonirala himna naše države. Himna svake zemlje mora da se poštuje i da se makar stoji mirno, a posebno zemlje u kojoj živiš”, jasan je Mijač, koji ima poruku za sve političare i političke stranke.

“Svi mi koji radimo u Budućnosti ni na jedan način nismo politički nastrojeni. Mi smo sportsko udruženje i tako će uvijek biti. Nakon utakmice, čitao sam dosta neistina i gotovo svi su pokušali da uvuku Budućnost u neku političku igru. Budućnost je iznad svih nas i klub svih nas. Tužno mi je što moram da gledam da se jedan ekces koristi u političke svrhe i prikupljaju se jeftini politički poeni”.

Pokušaj uvlačenja kluba u politiku

Predsjednik Podgoričana ne želi da neko kalja njegovo ime, a posebno ne ime kluba koji će 12. juna napuniti 96. godina.

“Čitam neistine predsjednika Opštine Tuzi, gospodina Nika Đeljošaja, spominje moje ime. Moram da ga podsjetim da sam sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem otišao do svlačionice, pozdravio se sa igračima Dečića, zahvalio im se na dobroj utakmici i pokazao prijateljstvo koje imam prema svim nacijama. Ne želim da čitam neistine i da neko na moj račun kupi političke poene, a posebno ne želim da ih kupi na račun Budućnosti”.

Nakon osvajanja duple krune, “plavi” su imali intimnu proslavu u prelijepom ambijentu hotela Ramada, a javnost je nakon snimka pjesme ‘Idem preko zemlje Srbije’ opet pokušala da uvuče Budućnost u politiku.

“Opet se sve gleda kroz politiku i to je ta atmosfera koja ne treba Crnoj Gori. Mi smo na tom slavlju otpjevali veliki broj crnogorskih i podgoričkih pjesama, a tu pomenutu numeru smo posvetili treneru Mladenu Milinkoviću i njegovoj supruzi koji su iz Srbije. I posvetili smo je sa zadovoljstvom i posvetićemo mu je opet kad uzmemo titulu, jer ga cijenimo i volimo. I šta je tu problem? Ne uvlačite Budućnost u nešto što nije, a svako ko se u Budućnostu bude bavio politikom, neće biti u Budućnosti, a to očekujem i od naših navijača”.

Prvi čovjek plavih je imao snažnu poruku za kraj upućenu političarima…

“Narod Crne Gore je zaslužio mnogo bolje. Nemojte da mu podmećete političke spinove i igrice radi jeftinih poena”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikoljacsinjava
Gost
Nikoljacsinjava

Sve čestitke Buducnosti a vama gospodine jedan veliki naklon svaka cast za sve dosad sto ste uradili i veliko vam hvala

Varvar
Gost
Varvar

Od sad samo navijam za ZRK BUDUCNOST , to su nase lavice …a ovi manekeni neka depiliraju nogice i njestaju frizurice,posrbice.

KIN
Gost
KIN

Svaka čast gospodinu Mijaču za sve što je uradio za našu Budućnost!

Juhuuuui
Gost
Juhuuuui

Zasto nema zenskog fudbala kada su zene mnogo jace psihicki i fizicki ..
Bile bi prvakinje fudbala ….ovako smo prvakinje samo kucnih poslovno sluga seksualnih domacinskih poslova
I svi nas jasu
Juhuuuuuuuu huuuuu

Vlado Dapčević
Gost
Vlado Dapčević

Ništa izvinjenje za fašističko skandiranje grupe narkomana sa sjeverne tribine?

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Aoooo morao si prvo pitati dps koje ces pijesme pjevati
Mozda bi bili zadovoljniji da ste zapjevali
“” Druze “”””Tito “”””mi ti se kunemo
da sa puta patrijota ne skecemo **
Bolje zabavljat narod sa tobom nego o kokainu
😃😃😃😃😃😃😃

Madza
Gost
Madza

Ovaj covjek je fenomenalan i ovo je jedini nacin kako izbaciti dnevnu politiku iz svakodnevice. Samo jako i Buducnost i Decic!!

PODGORICANIN!
Gost
PODGORICANIN!

Mrzim buducnost od kupa,zasto niste izbacili navijace sa trebina!

Send this to a friend