Fudbal

Nova stranica rivalstva

Nekada je to bio gradski derbi sa izrazitim favoritom, ali kako su “građani” rasli tako je i najveći fudbalski meč Mančestera rastao i dobio posebni šmek. Dueli Sitija i Junajteda sada su bitke za vrh Premijer lige, a i stvari su se promijenile kada je u pitanju dominacija, pa se već godinama najbolji fudbal ne igra na “Old Trafordu”, već na plavoj strani grada.

Da ljuto rivalstvo bude još žešće tu su i dva trenera koja su obilježila posljednjih desetak godina u svijetu fudbala Pep Gvardiola i Žoze Murinjo. Nova stranica rivastva biće okrenuta u nedjelju od 17.30h na “Itihadu”.

“Morate znati da je to Junajted. On i Liverpul su najbolji klubovi u istoriji Engleske, a mi moramo da igramo tako kao da zaslužujemo da budemo na tom mjestu. Za sada nismo loši”, džentlmentski je poručio Gvardiola.

Siti je prošle sezone imao priliku da matematički proslavi titulu baš u duelu sa ljutim rivalom, vodio je i 2:0, ali Žoze Murinjo nije želio da učestvuje na žurci. “Đavoli” su okrenuli na 3:2 i odložili slavlje “građana”.

“Žoze je i tada pokazao da zna kako sa Sitijem”, podsjetio je vezista Junajteda Nemanja Matić. “Naravno, ponovo će biti pakleno teško jer igraju sjajan fudbal, postigli su dosta golova, ali i mi imamo kvalitete koje možemo da upotrijebimo” .

Siti sa vrha čeka derbi, Junajted je na sedmom mjestu i sa devet bodova u minusu.

Tags
Send this to a friend