Fudbal 1.CFL

Novi pogled u nebo i vidanje rana

foto: FK Budućnost

Kiša i nevrijeme su odložili prve utakmice četvrtfinala Kupa Crne Gore koje su bile na programu u srijedu (Podgorica Iskra, Zeta Sutjeska, OFK Titograd Petrovac igraju 27. novembra, Budućnost pobijedila Jedinstvo 1:0), a novi pogled u nebo će biti uperen pred početak 15. kola Telekom 1. CFL.

Vremenska prognoza kaže da je subota “stvorena” za kišu, ako padavine budu obilne kao u srijedu teško će moći da se igra, ali kalendar takmičenja je prenatrpan, pa sve i da bude preteško težiće se igranju.

A vodeća trojka želi da zaliječi rane iz prethodnog kola, jer je Budućnost poražena od Zete, dok su Sutjeska i Iskra izvukle remi sa Podgoricom i Rudarom.

Grbalj – Budućnost (subota, Radanovići, 13.00): Trikolori 12 utakmica ne znaju za pobjedu (šest remija, šest poraza), dok “plavi žele da se vrate na trijumfalni put poslije poraza od Zete nakon četiri vezane pobjede. Budućnost na posljednjih devet utakmica ne zna za poraz od Grblja (pet pobjeda, četiri remija), Grbalj je posljednji trijumf upisao 30. aprila 2017. pod Goricom.

Sutjeska – Kom (nedjelja, kraj Bistrice, 13.00, RTCG2): Sutjeska je dvije utakmice bez poraza (pobjeda, remi), dok je Kom u seriji od šest mečeva bez pobjede (dva remija, četiri poraza). Međutim, na posljednja dva međusobna duela, Zlatičani su bili uspješniji upisavši pobjedu i remi.

Iskra – Podgorica (subota, kamp FSCG, 13.00): Iskra je u sjajno seriji (sedam utakmica pet pobjeda, dva remija), lako se privikla na gostovanje tokom cijele sezone (čak i kada je domaćin), dok je i Podgorica u dobrom ritmu od tri meča bez poraza (pobjeda, dva remija). Podgorica juri prvi trijumf nad Iskrom, dok Danilovgrađani žele da isprave remi iz Pljevalja.

Rudar – Zeta (subota, pod Golubinjom, 13.00): Rudar igra toplo hladno (pobjeda, poraz, remi), a Zeta je osokoljena trijumfom nad Budućnošću koji je stigao poslije četiri kola (dva remija, dva poraza). “Vukovi” na posljednjih šest utakmica ne znaju za poraz od “rudara” (dvije pobjede, četiri remija), ali Rudar na posljednjih osam mečeva nije izgubio kod kuće od Zete (tri pobjede, pet remija), koja je u Pljevljima posljednji put slavila 5. oktobra 2010. godine.

OFK Titograd – Petrovac (subota, kamp OFK Titograd, 15.00): “Romantičari” su u prošlom kolu upisali trijumf poslije pet utakmica (remi, četiri poraza), a Petrovac nakon dva kola (remi, poraz) i pobjegao je sa začelja. A tradicija je na strani domaćina 10 posljednjih utakmica, šest pobjeda, četiri remija.

Send this to a friend