Fudbal Uključen i državni vrh

Novi skandal: Blater podmićen pred Mundijal u Rusiji

Blater

Bivši predsjednik FIFA Sep Blater podmićen je od neimenovanog “ruskog oligarha”, kako bi pomogao da ta zemlja dobije organizaciju Svjetskog prvenstva prošle godine.

Američko ministarstvo pravde tvrdnje o mogućoj korupciji objavilo je u izvještaju na 420 strana, a u kompletnu operaciju bili su isključeni i prvi ljudi Rusije Dimitri Medvedev i Vladimir Putin.

FBI je istragu proveo tokom 2016. godine, a u izvještaju se pominje i nekadašnji britanski obavještajac Kristofer Stil, koji je tvrdio da je neimenovani bogataš podmitio Blatera.

“U julu 2011. Stil je podnio izvještaj u kojem je navodni razgovor tadašnjeg predsjednika Rusije Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina u kojem je Putin priznao da je neimenovani ruski oligarh mitom kupio Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Službe su uspjele da dođu do člana organizacije bliske Putinu i Kremlju koji je potvrdio kako je Svjetsko prvenstvo bilo kupljeno”, piše u dijelu izvještaja.

Rusija je priliku da organizuje Mundijal dobila nakon što je pobijedila u trci sa Engleskom, zatim Portugalom i Španijom i na kraju Holandijom i Belgijom.

Sep Blater je prije četiri godine suspendovan na osam godina zbog „nelojalne isplate“ od dva miliona švajcarskih franaka, koliko je bivšem predsjedniku Uefe Mišelu Platiniju isplaćeno 2011. godine za “konsultantske usluge”.

Podsjećamo, Svjetska anti-doping agencija juče je kaznila Rusiju sa zabranom učešća na velikim takmičenjima u sljedeće četiri godine zbog dopinga, pa je ovo nastavak skandala koji potresaju tu zemlju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
(18)➕
Gost
(18)➕

Svjetska prvenstva i olimpijade

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Svako prvenstvo i olimpijada se kupuju

Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Kako neimenovani rus vi koji znate đe đavoli spavaju znate da je a neznate ko je to je opet priča za idiote

maksetamo
Gost
maksetamo

Prije 4 godine (2015e godine) suspendovan na 8 godina (do 2023 godine suspendovan) a organizovao Svjetsko 2018e ????? 😀

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ko će ko “pošteni” Rusi😁

Send this to a friend