Fudbal Crnogorski fudbalski šampionat

Novom pobjedom ostati na vrhu

FK Budućnost

Dugo je Budućnost jurila prvo mjesto, a sada je u poziciji da brani ulogu lidera “plavi” su jedina ekipa koja je u prethodna dva kola prvenstva osvojila maksimalnih šest bodova.

Četa Branka Brnovića želi da zadrži pobjednički ritam i u utakmici sa Komom.

“Nikada nije dobro upisati bodove unaprijed, ali kada igramo kako možemo, niko ne može ni da nam se primakne. Spremni smo, dobro raspoloženi i mislim da nema razloga da ne nastavimo sa stoprocentnim učinkom”, rekao je krilni napadač Petar Grbić na jučerašnjem brifingu u klupskom kampu na Starom aerodromu.

Budućnost je u prvom kolu savladala Rudar (2:0), dok je u drugom bila bolja od Podgorice (3:1). Večeras u noćnom terminu (19 h) premijerno igra pod Goricom, što može da bude dodatni motiv “plavih”.
Biće i temperatura niža, a samim tim i bolji uslovi za igru.

“Poštujemo svakog protivnika, nikoga ne potcjenjujemo, ali smo svjesni naših kvaliteta. Vidjelo se i protiv Podgorice da imamo širok sastav. Perović je bio na klupi, a Zarubica je dao dva gola. To je odlična stvar, normalno je da svi dobiju šansu, uvijek je dobro imati pravu konkurenciju, a kada su rezultati dobri svi su zadovoljni. Bilo je ne teško, već preteško da se igra u prethodna dva kola zbog velike vrućine. Ne možemo da mijenjamo, niti da se miješamo u sistem takmičenja. Mislimo na druge stvari i na cilj koji imamo”, ističe Grbić.

Slično razmišlja i kapiten Stefan Milić:

“Želimo pobjedu protiv Koma. To je interesantna ekipa, sa nekoliko odličnih pojedinaca, ali mi smo Budućnost. Mi se pitamo. Očekujem da svi igrači pruže maksimim i da na kraju obrađujemo navijače”, poručio je defanzivac “plavih”.

Kom je na startu lige ostvario četiri boda jedan protiv Zete i tri u meču sa Petrovcem.

Oba meča odigrao je Zlatici, a večeras prvi put gostuje, doduše svega nekoliko kilometara od svog stadiona.

“Budućnost je veliki favorit i ovo je za nas najteže gostovanje. Ipak, imamo dobru ekipu i nećemo se unaprijed predati. Jedva čekamo meč u kojem će domaćin na terenu morati da pokaže da je bolji. Zadovoljni smo učinkom na startu, nemamo psihološko opterećenje pred duel pod Goricom, a to može da bude dodatni plus za nas. Jasno je da greške moramo da svedemo na minimum. Borićemo se i nadam se ostvariti pozitivan rezultat”, rekao je vezista Zlatičana, Nikola Đurković.

Meč je na rasporedu u 19 sati, uz prenos na TVCG.

Send this to a friend