Fudbal

Novović u klubu 200: Igrao protiv Sevilje, osvajao trofeje, rješavao derbije

Utakmica protiv Mornara bila je 200. za Ivana Novovića u dresu OFK Titograda (ranije Mladosti).

Sa popularnim “romantičarima” za nešto više od pet godina osvojio je jednu titulu prvaka Crne Gore,kao i trofej nacionalnog Kupa.

Novović je na Stari aerodrom stigao u junu 2013. godine. Tada je ekipa pod imenom Mladost prošla prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pobijedivši Videoton.

„Nakon toga igrali smo protiv Senice. Tada sam i debitovao“, počinje svoju priču 29-godišnji defanzivac za sajt podgoričkog kluba.

U meču u kom je prvi put obukao crveno-bijeli dres, Mladost je remizirala sa Senicom 2-2. U revanšu u Slovačkoj slavila je 0-1 i na iznenađenje svih prošla u sledeću rundu gdje će se susresti sa Seviljom.

„Igrati na Ramon Sančez Pishuanu je zaista poseban osjećaj. Rezultatski nismo prošli dobro, ali pamtim predivnu atmosferu i duele sa vrhunskim igračima. Te godine je Sevilja osvojila Ligu Evrope, a kuriozitet je da su svoju pobjednicku sezonu počeli upravo protiv nas“, objašnjava Novović.

Kako kaže, poseban momenat je i osvajanje kupa 2015. godine.

„U finalu smo, nakon produžetaka, savladali Petrovac. Osjećaj je bio fantastičan, proslaviti prvi klupski trofej od sticanja nezavisnosti. Osvajanje kupa, donijelo nam je još jednu lijepu evropsku avanturu“, dodaje Novović.

Sledeće sezone Novović se okitio i titulom prvaka države.

„Sezona 2015/2016 je bil sjajna za nas jer smo dominantno osvojili prvu klupsku titulu šampiona Crne Gore. Biti prvi u konkurenciji klubova kakvi su Budućnost, Sutjeska, Zeta i Rudar je bio veliki uspjeh za sve nas. Osvajanjem titule, stekli smo pravo da igramo u kvalifikaicjama za Ligu šampiona, gdje smo ispali od Ludogoreca, koji se kasnije kvalifikovao za najelitinije takmičenje“, ističe Novović.

Lijevi bek Titograda rado se prisjeća i pobjedničkog gola u derbiju protiv Budućnosti u maju 2017. godine.

„Tim trijumfom smo se ponovo kvalifikovali za Evropu. Pobjedama u obje utakmice eliminisali smo jermenski Gandzasar. Nakon toga izašli smo na megdan Šturmu iz Austrije. Sjajan stadion i atmosfera u Gracu ostaće u mom sjećanju zauvijek. Slavili smo na gostujućem terenu rezultatom 0-1. Bila je to velika pobjeda za naš klub, koji je već četvrtu godinu uzastopno izašao u Evropu i savladao vrhusnkog protivnika.“, kazao je Novović.

Prethodna sezona, nije ništa manje važna za Novovića.

„Osvojili smo kup pobijedivši Igalo u finalu. Kada se osvrnem iza sebe, srećan sam. Sa klubom koji volim biilježio sam sjajne uspjehe, a vjerujem da će ih biti još mnogo“, zaključuje Novović.

Send this to a friend