Fudbal Koronavirus briga

O fudbalu niko ne razmišlja

foto: FK Budućnost

Pojavom koronavirusa sve je stalo. Čitav svijet je u panici, pritisnut jednim pitanjem: hoće li i kada ovome doći kraj? Na to pitanje niko u ovom trenutku ne zna odgovor. Svi su pogođeni i u panici.

I najvažnija “sporedna stvar” na svijetu fudbal je u specifičnim problemima, kao nikada do sada, tim prije ako će biti potrebno mnogo vremena da prođe da bi se sve vratilo u pređašnje stanje.

Kada su u pitanju crnogorski klubovi, svi su na prinudnom odmoru, a od najboljeg igrača Budućnosti Draška Božovića probali smo da saznamo kako on gleda na trenutnu situaci ju.

“Kako je u svijetu, tako je i kod nas! Svi su pogođeni ovom pandemijom. Iako se mnogi pitaju kada će takmičenje biti nastavljeno, to je za sada najmanje bitno. Ovdje su ljudski životi u pitanju a sve druge stvari, pa i fudbal, su u ovom trenutku manje bitne”, rekao je Draško Božović.

Kako se sve ovo odražava na sport?

“Za nas sportiste ovo je jedna od najtežih situacija. Morali smo da prekinemo sa treninzima, da u potpunosti mijenjamo navike koje smo sticali godinama baveći se sportom. Ipak, isto tako, shvatamo ozbiljnost situacije, jer svi su na mukama.”

Kakva je situacija u klubu Budućnost?

“Teška, vjerujem nikada teža do sada. Ipak, maksimalno poštujemo preporuke i svi smo u svojim kućama. Dobili smo program da radimo vježbe da bi koliko-toliko sačuvali kondiciju. Sve je ovo pod znakom pitanja, jer je u ovom trenutku velika neizvjesnost, kada će i hoće li se uopšte nastaviti prvenstvo. Posledice će sigurno biti velike, ne samo kod nas nego i kod svih ekipa, jer se gubi mnogo dana, možda i mjeseci.”

Šta bi desilo ukoliko bi prvenstvo bilo prekinuto?

“Dobra stvar za nas bi bila ako bi savez prekinuo prvenstvo. Niko ne bi mogao da se buni na to ko bi mogao da bude prvak. Imamo 11 bodova prednosti, a i po svim ostalim parametrima, najbolja smo ekipa ove godine. Ipak, ja se iskreno nadam da ćemo se izvući iz ovoga kazao je Draško Božović i dodao: Vlada Crne Gore je koliko-toliko na vrijeme preduzela mjere i vjerujem da smo, u većini, od samog početka ozbiljno shvatili ovu situaciju, poštujući preporuke. I u tome vidim našu šansu da ovo prebrodimo lakše i bolje nego neke zemlje, koje su kasnije shvatile svu opasnost koju ovaj virus donosi.”

Možete li pretpostaviti do kada će ovo trajati?

“To zaista ne znam, ali slušajući struku odnosno doktore, naredne dvije tri nedjelje su najvažnije, pod uslovom da budemo svi svjesni i odgovorni i da ostanemo u svojim kućama, kako bi zajednički izašli kao pobjednici iz svega ovoga. Tek tada se možemo vratiti normalnom životu i kako bi smo opet radili ono što najviše volimo”, kazao je na kraju fudbaler Budućnosti Draško Božović.

Send this to a friend