Fudbal

Oca fudbalera Arsenala tukli u beogradskom zatvoru

Fudbaler Arsenala Granit Džaka otkrio je engleskim medijima da je njegov otac Ragip proveo tri i po godine u zatvoru, u bivšoj Jugoslaviji.

“Koliko ja znam, njegovih prvih nekoliko mjeseci u zatvoru bili su u redu. Ali onda su počela batinanja”, kazao je Džaka.

Ragip je lišen slobode 1986. godine za vrijeme demonstracija protiv vlasti u Beogradu, zbog čega je bio osuđen na šest godina robije. Dijelio je ćeliju sa još četvoricom muškaraca i smio je da izađe svaki dana, ali na samo deset minuta.

“Njegova me priča, kao sina, duboko dirnula. Stvarno je duboko u mom srcu i tako tragična priča. Ponekad ga zamolim da mi je ponovno ispriča, mislim da mi još nije otkrio sve. U nekim trenucima osjećam kao da je nešto progutao i nije otkrio cijelu istinu. Možda je toga bilo previše i želio je da poštedi djecu sve te tuge”, kazao je Granit i dodao:

“Otac mi je bio ponosan Kosovar i mislio je da taj narod ima pravo da postoji. Ustao je za njegova prava, bila su to temeljna demokratska prava kao što je glasanje. Nije se radilo samo o njemu. Uhapšene su i druge osobe, uključujući i njegovoga ujaka kojeg su zatvorili nekoliko godina prije, a dobio je 15 godina. Bilo je to strogo politički”, zaključio je Granit Džaka.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slovak
Gost
Slovak

U Kataloniji bi mnooooogo “bolje “prošao.I neka te “ćale” ne laže da “nije imao právo da postoji”

AlterNego
Gost
AlterNego

Ovo mora da je strasno jednom Englezu da slusa jer je poznato da u njihovim zatvorima se dobija masaza, bespaltan spa, gym, vece poezije… Ajde druze ne mlati

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Prodavao je pokvaren suncokret.

apsurd
Gost
apsurd

Nijesu dali dobru dojavu!

Virus
Gost
Virus

Malo su ga tukli, to je očigledno

Send this to a friend