Fudbal

Od prvog meča velika borba za opstanak

Borba za očuvanje prvoligaškog statusa za fudbalere Rudara kreće od proljećne premijere sa Zetom.

Sa novim trenerom, praktično i sa novim timom koji je tokom zime sastavljen od skromnih mogućnosti, Pljevljaci vjeruju da će i naredne sezone biti dio elitnog ranga crnogorskog fudbala.

Misija “opstanak”, jednako teška i izazovna, povjerena je Nenadu Vukčeviću, koji je rad pod Golubinjom započeo prije nešto više od mjesec.

“Radili smo dobro tokom priprema, a vjerujem da će se sve to isplatiti na terenu. Sve smo podredili opstanku u ligi. Znamo da nas čeka težak put i da ćemo morati maksimalno da se borimo za svaki bod. Zeta je jesenas igrala lijep fudbal, imala je rezultate i s pravom je u vrhu tabele. Pripada joj uloga favorita, ali mi gledamo sebe. Za nas je u ovom trenutku prihvatljivo sve osim poraza, s tim što ćemo pokušati da osvojimo sva tri boda pred svojim navijačima” rekao je Vukčević. Situacija na Trešnjici prethodnih dana nije bila idealna.

Nakon iznenadne promjene šefa stručnog štaba, nekoliko najboljih igrača nije treniralo zbog neisplaćenih zarada.

Zeta, ipak, dolazi u poprilično jakom sastavu.

“Ne smiju i neće nas zavariti te stvari. Zeta je odlična ekipa i svaki naš fudbaler mora da pruži najbolje od sebe da bismo izvukli pozitivan epilog. Naše utakmice će biti takve, sitni detalji će odlučivati ishod, a iskreno se nadam da ćemo uspješno otvoriti proljećnu polusezonu”, ističe mladi kormilar Rudara.

Send this to a friend