Fudbal

Od Sjeverne Irske do Litvanije!

Defanzivac Stefan Savić je upisao 50. nastup za reprezentaciju Crne Gore protiv “žuto – zelenih”, a “zlatni jubilej” je uveličao petim pogotkom u dresu “hrabrih sokolova”, koji je pokrenuo “crvene” do pobjede nad Litvanijom (2:0).

Već sada jedan od najvećih fudbalera naše zemlje je za A selekciju debitovao 11. avgusta 2010. godine, protiv Sjeverne Irske pod Goricom u prijateljskom meču, odigravši posljednjih 15 minuta umjesto Milana Jovanovića.

Za osam godina i okršaja sa Litvanijom u 2. kolu Lige C Lige nacija “proživio” je dva pogotka Albaniji, po jedan Moldaviji, Kazahstanu i pomenutim “žuto zelenima”, put od desnog beka do komandanta odbrane, odlučujuću asistenciju Andriji Delibašiću za 2:2 protiv Engleske za plasman u baraž za EURO 2012, sam baraž, nadanja da se možemo plasirati na neko veliko takmičenje…

Publika i ja, odličan odnos

A sve to je dobro znala publika na stadionu pod Goricom – koja je morala i mogla da dođe u većem broju – isprativši naš “broj 15” ovacijama u 80. minutu kada je izlazio iz igre.

“Imam odličan odnos sa publikom od početka do danas, a 50. utakmica u najdražem dresu mi mnogo znači. Svi znaju koliko volim svoju zemlju i dres Crne Gore”, rekao je štoper Atletiko Madrida.

Dvadesetsedmogodišnji Mojkovčanin je sa kapitenskom trakom oko ruke učestvovao u remiju protiv Rumunije (0:0) i pobjedi nad Litvanijom (2:0). “Hrabri sokolovi” su odigrali dvije taktički perfektne utakmice, a takav pristup je donio prvo mjesto Crnoj Gori u grupi 4 Lige C.

“Ne treba nam euforija. Osvojili smo četiri boda u dvije jake utakmice, a malo ko je očekivao da ćemo da izgledamo tako dobro, prije svega taktički. Protiv Litvanije smo odigrali zrelo i slavili smo, dok smo protiv Rumunije takođe bili ozbiljni, ali odgovarao nam je bod”, poručio je Savić.

Samo da svi budemo zdravi

Crna Gora će u oktobru igrati dvije važne utakmice – 11. oktobra pod Goricu dolazi Srbija, 14. je protivnik Litvanija u Viljnusu – izabranici Ljubiše Tumbakovića za mjesec dana imaju priliku da naprave veliki korak ka prvom mjestu u grupi 4.

“Najvažnije je da narednog mjeseca svi budemo zdravi i da svi dođemo na okupljanje. Nadam se da će se oporaviti Stevan Jovetić, Adam Marušić, Marko Vešović i Luka Đorđević, te da ćemo u najjačem sastavu napasti Srbiju i Litvaniju”, jasan je osvajač Lige Evrope i Superkupa Evrope.

“Hrabri sokolovi” nisu primili gol na uvodna dva meča u Ligi nacija, a taj pristup se sviđa našem kapitenu, koji je nosio traku u odsustvu Jovetića.

“Uvijek je najbolje rezultate reprezentacije pravila kada nismo primali puno pogodaka. Tako je i sada”, podvukao je Stefan Savić, aludirajući na mandat Zlatka Cica Kranjčara, te na veći dio prethodnih kvalifikacija pod patronatom Tumbakovića.

DA LI STE ZNALI?

Stefan Savić je jedini Crnogorac, uz Dejana Savićevića, koji je osvojio Superkup Evrope. Predsjednik FSCG je Superkup Evrope osvojio 1995. godine, a defanzivac Atletiko Madrida je nedavno sa drugovima savladao Real Madrid.

180

minuta Crna Gora nije primila pogodak. Dakle, na uvodne dvije utakmice u Ligi nacija

PENAL

Na prste jedne ruke se može prebrojati koliko je 27-godišnji štoper Stefan Savić šutnuo penala u karijeri. Ali, protiv Litvanije je odvažno uzeo loptu u 34. minutu potpisavši pogodak za 1:0.

“Pričao sam sa selektorom, pitao me je da li sam spreman da preuzmem odgovornost kod penala. Rekao sam da jesam i srećan sam zbog gola”.

Stefan Savić je na utakmici protiv Litvanije dobio udarac u list, a danas će obaviti detaljne preglede u Madridu. Povreda nije teže prirode, a naš defanzivac će svakako preskočiti subotnje gostovanje Eibaru (13.00) zbog crvenog kartona u prošlom kolu Primere protiv Selte (poraz 2:0)

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Savić i Damjanović su ikone reprezentacije. Korektni,profesionalni,pozitivni i najviše koristi od njih ima. Damjanović ne igra,ali opet je korisniji od svih napadača koje imamo trenutno.

anonymous
Gost
anonymous

Kod njega me odusevljava koliko je pozrtvovan, koliko sebe da i u Atletiku i u reprezentaciji, a opet djeluje tako smiren, tacno uvijek zna sto treba da uradi… To djeluje nespojivo, a opet njemu potpuno prirodno… Majstor!

mne
Gost
mne

Zivio majstore…ti si simbol reprezentacije.

Send this to a friend