Fudbal Liga šampiona

Odmetnici za finale takmičenja koje im ne odgovara

foto: realmadrid.com

Liga šampiona se vraća na scenu, osam dana nakon što je 12 bogatih klubova objelodanilo da želi da je napusti i oformi svoje zatvoreno takmičenje – Superligu – koje je poslije 48 sati doživjelo krah.

Od tih 12, tri će danas i sjutra igrati prve mečeve polufinale takmičenja koje im nije (bilo) po volji.

Real Madrid i Čelzi sastaju se večeras u prijestonici Španije, dok će sjutra Mančester siti gostovati Pari Sen Žermenu, klubu koji nije bio dio megalomanskog projekta.

,,Merengesi“ su u četvrtfinalu eliminisali Liverpul (3:1, 0:0), a potom usporili u šampionskoj trci u Španiji jer su u posljednja tri kola osvojili samo pet bodova.

“Imamo još mjesec do kraja sezone i borićemo se do kraja. Imamo poteškoća, naravno, kao što ih imaju sve ekipe. Ono što nas motiviše je da izađemo na teren i pružimo sve što možemo”, rekao je trener Zinedin Zidan.

“Bitno je ono što nas večeras očekuje, što je bilo – bilo je. Čelzi je ekipa koja je odlično odradila posao u Ligi šampiona i zaslužila da bude u polufinalu, baš kao što smo i mi. Biće teška, drugačija utakmica od nekih koje smo igrali, protiv ekipe koja takođe ima dosta iskustva na ovom nivou.”

,,Merengesi“ bi sigurno potpisali da u London odu s istim kapitalom koji su imali pred put u Liverpul na revanš četvrtfinala – 3:1.

“Ovo je polufinale i, ponavljam, normalno je da bude izuzetno teško. Moramo da budemo oprezni, da se dobro branimo i pokušamo da stvaramo šanse. Neophodno je da budemo na najvišem nivou kako bismo ugrozili Čelzi”, istakao je Zizu.

“Pred nama je najteža utakmica u sezoni. Zašto? Zato što je prva sljedeća. Liga šampiona je posebno takmičenje, ali do sada smo već odigrali nekoliko važnih utakmica. Želimo da se nadigravamo, da budemo konkurentni do kraja, to je ono što nas najviše zanima.”

Napadači Čelzija igraju dobro ove sezone i biće velika prijetnja za odbranu Reala.

“Čelzi ima vrhunske igrače u svim linijama tima. Mogu da igraju na različite načine. Biće važno da se prilagodimo brzom i opasnom protivniku. Ne smijemo da im ostavimo mnogo prostora”, poručio je štoper Rafael Varan.

“Ovo je polufinale Lige šampiona, detalji odlučuju. Naša igra će morati da bude perfektna, s idejom da pobijedimo.”

Čelzi je imao najlakši posao u četvrtfinalu LŠ jer mu je protivnik bio Porto (2:0, 0:1), potom je u polufinalu FA kupa savladao Mančester siti (1:0), a u posljednjem kolu Premijer lige istim rezultatom kao gost bio bolji od Vest Hema u meču koji bi mogao da bude presudan za plasman u elitno takmičenje naredne sezone.

“Ne treba očekivati lude stvari od nas, ali treba da opet odigramo na najvišem nivou. Iza nas su teški i važni mečevi, dobro smo ih odradili i osjećamo da je dobar trenutak za ovakvu utakmicu. Gladni smo pobjeda”, poručio je trener ,,plavaca“ Tomas Tuhel.

“Kako pobijediti Real Madrid? Moramo da ostanemo privrženi svojoj strategiji. Da se oslonimo sa sopstvene snage i radimo stvari koje nas čine sigurnim.”

Čelzi je posljednji put polufinale Lige šampiona igrao 2014. godine.

I tada mu je rival bio madridski tim, ali Atletiko.

U finalu su se ,,plavci“ posljednji put našli 2012. i u meču za trofej nadvisili Bajern.

“Polufinale Lige šampiona ne igra se svaki dan, nestrpljivo sam čekao ovaj dan. Mnogo se stvari analizira tokom pripreme za utakmicu, ali ključ je u tome da uživate”, poručio je Kristijan Pulišić.

Send this to a friend