Fudbal Sjećanje

OFK Budva krenuo od nule i sačuvao FK Mogren

Mogren je naš najstariji registrovani klub, danas ne postoji, a već jednom se gasio u julu 1984. da bi opet oživio u sezoni 1990/91.

A da fudbal u metropoli turizma ne umre totalno, pobrinuo se OFK Budva!

“Majstori s mora” su se 1981. poslije godina i godina tavoranja u nižim ligama preselili u drugoligaški jugoslovenski karavan, tada je Budvanima ponuđena poslastica i eliminisan je mostarski Velež sa trijom BMV (Bajević, Marić, Vladić) u 1/16 finala Kupa Maršala Tita, ali umjesto progresa uslijedio je pad zbog nerezonskog trošenja novca.

Mogren je 1984. bio u velikim dugovima, pa je u julu 1984. organizovana skupština novog OFK Budva. Taj klub je krenuo od nule, oslobodio se finansijskih repova. I tada se šuškalo, a sada definitivno znamo bio je to budvanski manevar da se dugovi otpišu, a da OFK Budva opet kasnije postane Mogren.

Tako su “plavi” ili “bijeli” nikako “žuti” krenuli opet od naše crnogorske lige, a prva generacija koja je nosila opremu novog budvanskog kluba je ekipa sa slike gore. Generacija koja je igrala u sezoni 1984/85:

GORNJI RED (slijeva na desno): Kalezić, Ratković, Ivančević, Dakić, Zec, Ivanić.

DONJI RED (slijeva na desno): Šaban, Micić, Nikolić, Kovačević, M. Cvijović, D. Cvijović.
Budva nije mnogo mijenjala ni takmičarsku godinu kasnije, naravno niti je imala novca da mijenja bilo šta, pa su u sezoni 1985/86. “majstore s mora” predstavljali igrači sa slike dolje:

GORNJI RED (slijeva na desno): Todorović (trener), Kalezić, Ratković, Ivančević, Dakić, Đonović, Marković, Martinović.

DONJI RED (slijeva na desno): Nikolić, Šaban, Vujović, Cvijović, Maslovar.

Kao što vidite, te druge sezone od kada je osnovan OFK Budva, za bivši Mogren je igrao Nenad Maslovar, koji je kasnije igrao za Velež, Crvenu zvezdu i reprezentaciju Jugoslavije…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vendeta
Gost
Vendeta

Purko ka iz Felinijevih filmova

Send this to a friend