Fudbal

OFK Titograd nije bauk

Poraz od Budućnosti na premijeri novog šampionata nije poljuljao samopouzdanje igračima i stručnom štabu Iskre.

Naprotiv, minulih dana fudbaleri danilovgradskog prvoligaša su žestoko trenirali kako bi već u drugom meču pred svojim navijačima popravili utisak protiv još jednog pretendenta na visok plasman, OFK Titograd. Uloga favorita možda pripada ekipi iz Podgorice, ali domaćin vjeruje u pozitivan rezultat.

“Dobro se poznajemo iz međusobnih okršaja i naš skor je nažalost, negativan u tim susretima. To je i motiv više da im se revanširamo za prethodne. Potrebno je uložiti ogroman trud da osvojimo bod ili eventualno upišemo prvu pobjedu koja je svakako imperativ u drugoj utakmici pred svojom publikom”, rekao je Srđan Nikić, asistent u stručnom štabu Iskre.

On se raduje povratku na teren iskusnog napadača Stefana Miloševića od kojeg se očekuje dabar jednom zatrese mrežu sastava sa Starog aerodroma.

“Svih 90 minuta moramo biti maksimalno koncentrisani u napadu, a posebno u odbrani, sa čvrstim bedemom ispred Blažića. Nadam se da će proraditi naši ofanzivni igrači, jer je to jedan od uslova pozitivnog epiloga”, dodao je Nikić.

Na pobjedu

Fudbaleri OFK Titograd odlaze u Danilovgrad da upišu prvu pobjedu u prvenstvu, uopšte prvu u sezoni.

U odnosu napremijeru protiv Rudara (0:0), trener Igor Pamić ima širi izbor igrača, budući da se u tim vraćaju Jovan Nikolić i Pjeter Ljuljđuraj.

Van konkurencije je desni bek Marko Roganović koji je povrijedio ruku.

“Na premijeri smo pokazali dobru igru u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku pali. Zeljeli smo tri boda na startu, ali na kraju možemo da budemo zadovoljni i bodom. Nadam se da ćemo se iskupiti u Danilovgradu, gdje idemo s namjerom da pobijedimo”, rekao je golman Damir Ljuljanović, koji dodaje:

“Iskra je nezgodna ekipa, pogotovo na svom terenu. Vidjeli smo da je i protiv Budućnosti imala dobrih momenata, iako je izgubila sa 1:0. Ceka nas težak posao, ali vj eruj em da j e kvalitet na našoj strani. Dobro smo radili tokom sedmice i očekujem da to prenesemo na teren. Mnogo stvari može da odluči epilog, a nadam se da će neki od ključnih faktora biti na našoj strani”, zaključio je Ljuljanović.

Send this to a friend