Fudbal

Ohrabrenje uoči derbija

Nakon osam prvenstvenih kola crnogorski šampion je na petoj poziciji, sa jedva pozitivnom gol razlikom i šest bodova manje od prvoplasiranog OFK Titograd. Međutim, naslovi nakon posljednjeg meča glasili su “Trgnula se Sutjeska”, što najbolje oslikava u kakvoj rezultatskoj krizi je bila ekipa Nikole Rakojevića prije meča sa Grbljem.

Imajući u vidu i da ovogodišnji “plavo-bijeli” tim nema baš sličnosti s lanjskim, ipak se teško bilo oteti utisku da su Nikšićani ove jeseni neprijatno iznenadili. Jer, ovaj klub je prošle sezone briljirao, oborio sve rekorde po broju pobjeda, mečeva u nizu bez poraza, a koliko su bili ubijiti potvrđuje podatak da su imali duplo bolju gol razliku od prvog pratioca.

Sve ljubitelje fudbala bi trebalo posebno da raduje činjenica nakon meča u Radanovićima da je Sutjeska mnogo bolje igrala od domaćina i da nije ličila na onaj sastav koji je nekoliko dana prije poražen pred svojim navijačima od autsajdera.

Gol odluke pao je u prvom poluvremenu, a strijelac je bio Bojan Božović.

“Bili smo bolji od Grblja, djelovali mnogo ozbiljnije nego u prethodnoj utakmici i to je donijelo pozitivan rezultat. Neki bi, možda, rekli da nije to bio rival po mjeri, ali svaki je po mjeri i u to smo se najbolje uvjerili ove jeseni. Znače nam ta tri boda, malo smo i odskočili na tabeli, znamo da možemo i moramo biti još uspješniji, ali sve to tek treba dokazati, jer šampionat je dug. Sada samo mislimo o narednom protivniku, a to je Budućnost”, kazao je napadač Sutjeske Bojan Božović.

Derbi Sutjeska – Budućnost igraće se u nedjelju, a ne sjutra kao ostali mečevi ovog kola, sa početkom u 15 časova.

“Derbi igramo u paklenom ritmu i nijesmo baš u najboljoj formi, ali takav rival bi trebalo da motiviše svaku ekipu, a Sutjesku posebno, bez obzira na to gdje se ko nalazi na tabeli. Ne očekujemo ni najmanje lak posao, ali bićemo spremni i vjerujemo da ćemo na kraju biti zadovoljniji”, dodao je Božović.

Send this to a friend