Fudbal

Okršaj za opstanak

Dečić u 23. kolu Telekom 1. CFL dočekuje Petrovac (subota, 14.30), a uprkos tome što je do kraja sezone u igri veliki broj bodova u Tuzima se igra za opstanak.

Posljednjeplasirani tim dočekuje 11. ekipu na tabeli, a razlika je tri boda u korist “nebeskoplavih”…

“Pred nama je teška i borbena utakmica protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Petrovac poznajem dobro, jer sam tamo proveo prvi dio sezone. Znam da imaju kvalitet”, rekao je 23-godišnji vezista Dečića, Matija Božanović, koji vuče lakšu povredu, ali će pokušati da stisne zube zbog važnosti utakmice.

“Petrovac se posebno pojačao u napadu dolaskom Aleksandra Vujačića. Međutim, mi razmišljamo samo o tri boda, jer igramo kući i bodovi su nam neophodni”, jasan je Božanović.

Dečić je u uvodna tri kola osvojio bod, a Petrovac četiri. I realno, izabranici Rudolfa Marčića su igrali bolji fudbal u odnosu na ekipu Viktora Trenevskog.

“Zadovoljni smo kako smo krenuli, raduje nas forma i igra. Atmosfera u ekipi je odlična, tako da od utakmice protiv Dečića imamo velika očekivanja. Neće biti lako, jer je Dečić pod moranjem. Sa druge strane, mi moramo da budemo mirni i da hladne glave iskoristimo imperativ protivnika”, poručio je za “Vikend novine” 26-godišnji vezista Benjamin Kacić.

Dečić je u prvom dijelu sezone pobijedio Petrovac u Tuzima 2:1, dok je u Petrovcu izgubio rezultatom 1:0.

Send this to a friend