Fudbal FSCG

Omladinci sa Ukrajinom, Izraelom i Bjelorusijom

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore u preliminarnoj rundi kvalifikacija za U19 EURO 2021 igraće sa Ukrajinom, Izraelom i Bjelorusijom.

Domaćin grupe 2 je Izrael, u kojem će se turnir igrati od 10. do 16. novembra naredne godine.

“Grupa je jaka, dobili smo kvalitetne protivnike, ali, obzirom da smo žrijeb dočekali u posljednjem šeširu, onda i možemo biti zadovoljni. Ukrajina je favorit grupe, a mi ćemo probati da dođemo do drugog mjesta. Nadam se da ćemo imati i sreće u ovim kvalifikacijama”, istakao je selektor Milorad Peković.

Osim dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, plasman u elitnu rundu izboriće najbolja trećeplasirana reprezentacija.

Na danas održanom žrijebu određene su i grupe kvalifikacija po sistemu Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Slovačkoj.

U prvom izdanju kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo po sistemu Lige nacija reprezentacija Crne Gore takmičiće se u grupi 3 Lige C, zajedno sa selekcijama Azerbejdžana, Farskih Ostrva i Andore.

Prvi turnir na kojem će nastupiti naša selekcija, sastavljena od igrača rođenih 2003. godine i kasnije, održaće se u Andori od 22. do 28. septembra 2020. godine.

“Dobra grupa za nas, ali se moramo dobro pripremiti za turnir, posebno jer nikoga ne smijemo potcijeniti. Azerbejdžan nam je sigurno najveći konkurent u grupi, ali tu je i Andora, koja će, kao domaćin, sigurno biti maksimalno motivisana”, rekao je Peković.

Send this to a friend