Fudbal Savić predvodi sokole

Opet sam tu i bitno mi je da konačno slavimo

foto: FSCG

Sa njim i bez njega Crna Gora nije ista reprezentacija kapiten Stefan Savić bi trebalo, sa kapitenskom trakom oko ruke, da povede “hrabre sokolove” u boj protiv starog rivala Bugarske.

Štoper Atletiko Madrida za “crvene” nije igrao od 25. marta, kada se Engleska prošetala Podgoricom, zato ima još veću želju da svjedoči premijernom trijumfu u kvalifikacijama.

I čvrsto vjeruje u tri boda…

“Mnogo nam je bitno da pobijedimo kući protiv Bugara da bismo se malo vratili u život i malo vratili publiku. Ono što je meni žao da vidim jeste što stadion nije pun kao nekada, ali to je naša obaveza, da kroz rezultate vratimo publiku na stadion i da ponovo zaživi ta euforija”, rekao je 28-godišnji Mojkovčanin za Novu M.

Savić je praktično kao klinac počeo da igra za A selekciju i situacija nikada nije bila teža. Crna Gora je posljednja u grupi, samopouzdanje je u padu, navijači okreću leđa reprezentaciji…

“Sigurno da nijesmo u dobroj poziciji i nijesmo navikli da budemo ovako rezultatski u lošoj poziciji sa malim brojem bodova na tabeli. Ali iz teške situacije uvijek treba gledati neke pozitivne stvari. Treba da učimo na porazima, imamo mladu i perspektivnu ekipu. Desila se smjena generacija, došli su mladi momci koji imaju manje iskustva, ali vidim budućnost ove ekipe”, poručio je stameni defanzivac, a onda se nadovezao.

“Imamo talentovanu i mladu reprezentaciju, ali imali smo pehova što se tiče povreda Stevan Jovetić, ja… Međutim, to je sastavni dio sporta. Opet sam spreman da pomognem ekipi i da pokušamo da ostavimo što bolji utisak u preostalim utakmicama u kvalifikacijama.”

Nezamjenjivi šraf u mašineriji Dijega Simeonea je više puta govorio kolika mu je čast što igra za reprezentaciju Crne Gore…

“Uz to dolaze druge lijepe stvari kao što je druženje sa porodicom i prijateljima”, rekao je Savić, a onda je pričao o nostalgiji, koja je sve jača. “Svi znaju koliko mi nedostaje svoja zemlja, svoj narod i familija koja živi ovdje. Svaku moguću priliku iskoristim da posjetim Crnu Goru i da to vrijeme provedem sa porodicom i prijateljima. Nigdje nije lijepo kao kada ste kod kuće, tako da mi zaista sve to nedostaje”, podvukao je Savić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

E sinoc sam cuo reklamu na RTCG da radio CG prenosi utakmicu, E ako nije bruka ziva,ne pomaka se smjesta. Ka prije 60godina kad su televizori bili rijetkost.

relno
Gost
relno

stadion nije pun jer su zakomplikovali trebovanje u kupovinu karata.

Magarica
Gost
Magarica

Aj zamoli Ivanića i Stojkovića da igraju

Send this to a friend