Fudbal Rudar odlično otvorio drugi dio sezone

Opstanak ostaje cilj, ali bilo bi lijepo da izborimo Evropu

Ritam s kraja jeseni, Rudar je prenio na proljećnu polusezonu.

Pljevljaci su u seriji od pet pobjeda, a posljednja je stigla na ,,Trešnjici“, gdje je meč sa Zetom riješio Miloš Zečević golom iz penala u finišu prvog poluvremena.

Odmah je ljepši pogled na tabelu – izabranici Vuka Bogavca izašli su iz zone baraža i imaju vedrije misli otkad su se bodovno izjednačili sa Iskrom i Golubovčanima na diobi četvrte pozicije.

Sada su bliži Evropi, nego borbi za opstanak.

– Prezadovoljni smo. Ovako treba da nastavimo. Sve ide kako treba – za Arenu kaže kapiten Milija Golubović, koji nastavlja:

– Svima je poznato kroz šta smo prošli jesenas. Bili smo u ogromnim problemima, bez novca, čak je bilo i pitanje hoćemo li završiti prošlu polusezonu, a da ne govorimo o proljeću. Sve smo to prebrodili. Završili jesen u velikom stilu, a tako smo i počeli drugi dio prvenstva. Niz od pet pobjeda je za respekt, ali tek ćemo pokazati koliko ovaj tim može – ističe vezista prvoligaša sa sjevera.

Rudar je na četiri boda od mjesta koje vodi na međunarodnu scenu, a na ,,plus pet“ u odnosu na zonu koja ugrožava status u eliti.

Golubović je svjestan da je tanka linija koja razdvaja gornju i donju polovinu prvoligaškog karavana.

– Srećni smo zbog igara i rezultata, ali nijednog trenutka neće biti euforije. Znamo koliko znače pobjede, ali isto tako i da dva loša rezultata vraćaju u donji dio tabele. Potrudićemo se da zadržimo fokus i izvučemo maksimum. Opstanak bez baraža ostaje primarni cilj, ali ne krijemo da bismo voljeli da odigramo poneku evropsku utakmicu. To bi bila najbolja nagrada za ovu generaciju – poručio je Golubović.

Pljevljaci su lansirali nekoliko mladih igrača, a u nastavak prvenstva ušli su jači nego jesenas.

Pored fudbalera i ljudi koji su stabilizovali klub, zasluge za uspjehe idu i na adresu trenera Vuka Bogavca.

– Šef je uz nas u svakom trenutku, a zahvaljući njemu još jače vjerujemo u svoje mogućnosti. Vratio nam je sampouzdanje, odlično treniramo, a to pokazuje i učinak na terenu. Rudar zaslužuje ozbiljnu ulogu u domaćem fudbalu i vjerujem da ćemo u budućnosti, kao nekada, imati najveće ambicije – naglašava nekadašnji mladi reprezentativac.

– Imamo dobru ekipu, pojačanu dolaskom Živkovića i Surake, a Rudar je klub koji prihvata i mlade igrače. Nekoliko njih je iskoristilo šansu, a neki su spremni da je tek prigrabe. Napravili smo pravi spoj – smatra Golubović.

Rudar u neđelju dočekuje posljednjeplasirani Petrovac.

Je li to prilika za šesti uzastopni trijumf?

– Više ne razmišljamo kako je bod prihvatljiv epilog, već o pobjedama. Tako će biti i protiv najjačih rivala sa domaće scene. Naravno, respektujemo Petrovac. I oni su doveli pojačanja, igrali su dobro tokom priprema, savladali Podgoricu na proljećnoj premijeri. Ništa od toga nije slučajno, a sigurno će pod Golubinjom nastojati da poprave bodovni saldo. Ovakve utakmice znaju da budu najteže, ali sve što nas zanima je da produžimo pobjedničku seriju – zaključio je dvadeset četvorogodišnji vezista Pljevljaka.

Send this to a friend