Fudbal

Opustili smo se u nastavku, na poluvremenu je trebalo da vodimo ubjedljivo

foto: FSCG

Srpski fudbaler Dušan Tadić kazao je da je njegova selekcija mogla da vodi ubjedljivije od 2:0 na poluvremenu utakmice sa Crnom Gorom, kao i da je u nastavku uslijedilo nedopustivo opuštanje.

“Orlovi” su propustili nekoliko dobrih šansi u prvom dijelu, a onda su uz pomoć sudije Maljenka, koji nije priznao regularan gol Stefanu Mugoši, uspjeli da sačuvaju minimalnu prednost do kraja.

“Odigrali smo veoma dobro u prvom poluvremenu i to je model po kojem treba da igramo u budućnosti. Mogli smo tada da stvorimo i tri – četiri gola prednosti. Potom je Crna Gora osjetila šansu da može da se vrati, a mi smo joj to dopustili. Na kraju je i sve ispalo dobro, s obzirom da smo se opustili”, rekao je Tadić, koji je pomenuo i izuzetno hladno vrijeme u Beogradu:

“Bilo je teško igrati po hladnoći. Naročito u drugom poluvremenu. Potrebno vam je vrijeme da se zagrijete. Ne tražim opravdanje, ali je stvarno teško igrati u takvim uslovima”.

Srbija ima šansu da pobjedom nad Litvanijom kod kuće u utorak obezbijedi baraž Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo i mjesto u B diviziji ovog takmičenja od sljedećeg ciklusa.

Send this to a friend