Fudbal 1.CFL

Oslabljeno Jezero počelo pripreme

foto: FK Jezero

Fudbaleri Jezera počeli su pripreme za novu sezonu.

Bez nekoliko ključnih igrača i sa novim trenerom Radem Petrovićem, Plavljani će pokušati da izbore opstanak u prvoligaškom društvu.

“Na prvom treningu bio je 21 fudbaler. Priključili smo nekoliko omladinaca da vidimo na koga možemo da računamo. Pokušaćemo da nadomjestimo kvalitet koji je ekipa imala prije odlaska nekoliko ključnih momaka. Biće teško, ali raduje me to što je na okupu ostala grupa igrača koja je duže zajedno”, rekao je Petrović.

Jezero je napustio argentinski napadač Rodrigo Faust, koji je golovima obilježio proljeće, kao i krilni ofanzivac Mendi.

U timu iz Plava više nijesu Lazar Lambulić i Vasilije Radenović, a još ranije su se put Amerike otisnuli Miljan Vlaisavljević i Nikola Đurković.

Od novajlija su pristigli Marko Vuković, povratnik iz Italije Idriz Toskić, Balša Tošković, kao i japanski internacionalac iz redova Mladosti DG – Naoaki Senaga.

“Imamo prostora za još četiri-pet igrača. Tražimo bonusa, lijevog beka, štopera, špica, možda još jednog veznog. Vjerujem da ćemo u narednih nekoliko dana kompletirati tim i maksimalno se fokusirati na rad do početka prvenstva”, dodao je mladi stručnjak koji je ranije bio asistent u stručnom štabu Sutjeske, a samostalnu trenersku karijeru započeo u Rudaru.

Plavljani treniraju kod kuće i u Beranama.

“Prijepodne radimo u Plavu, a popodne vježbamo u Beranama. Zakazali smo kontrolne utakmice sa Adrijom i ekipom Mladosti iz Lješkopolja. U planu je da odigramo pet prijateljskih mečeva. Tražimo rivale, a vjerujem da će to biti lakše kada neko dođe na pripreme u Berane”, zaključio je Petrović.

Send this to a friend