Fudbal

Ostati blizu najboljih

foto: http://www.cetinjskilist.com

Nakon dobrog starta, pet vezanih utakmica bez pobjede – Lovćen želi da prekine post protiv Zete i održi priključak sa gornjim dijelom tabele.

Šanse Cetinjana bile bi znatno veće da mogu da igraju na Obilića poljani, ali zbog izgradnje stadiona u prijestonici prinuđeni su da svako kolo budu gosti. Možda je i to jedan od glavnih razloga slabijeg bodovnog učinka u posljednjim mečevima, s tim što prvi strijelac ekipe Goran Vujović vjeruje u pozitivan epilog na Gradskom stadionu u Kotoru, gdje će Lovćen dočekati Golubovčane.

“Nije isto kada igraš pred svojim navijačima, u svom gradu ili kada stalno gostuješ. Mi smo nato primorani iz objektivnih razloga i mislim da je ta činjenica razlog zbog kojeg nijesmo uzeli više bodova. Ali, na to ne možemo da utičemo. Prihvatili smo realnost i borićemo se u takvim okolnostima” rekao je Vujović, koji nastavlja:

“Biće teško protiv Zete koja je podigla formu i počela da pobjeđuje. Ovo je liga u kojoj dva vezana trijumfa donose napredak na tabeli, a isto kao što i dva poraza uspore ekipu. Mi smo i dalje blizu najboljih timova, a potrudićemo se da budemo još bliže nakon današnje utakmice. Spremni smo i motivisani da pružimo maksimum. Idemo na tri boda od samog starta”, naglašava iskusni napadač.

Zeta je vezala dvije pobjede nakon što je šest kola čekala da osvoji cijeli plijen. Savladala je Sutjesku u gostima (1:0), potom Mornar kod kuće (2:0) i u dobrom raspoloženju dočekuje okršaj sa Lovćenom od kojeg ima bod manje.

“Na početku sezone smo igrali dobro, ali nas nijesu pratili rezultati. U posljednja dva kola smo konačno nagrađeni, pobijedili smo i uz to u oba meča sačuvali mrežu. Napredovali smo na tabeli, ali to neće ništa značiti ukoliko ne nastavimo u istom ritmu. Želimo da nastavimo seriju pobjeda”, izjavio je Aldin Adžović.

Duel u kotoru počinje u 15.30 časova.

Send this to a friend