Fudbal

Ovoliko su “teški” Real Madrid i Juventus pred finale LŠ

U glavnom gradu Velsa, Kardifu, večeras će biti odigrana finalna utakmica Lige šampiona između Juventusa i Real Madrida. Da će to biti pravi fudbalski spektakl, potvrđuje i ukupna vrijednost fudbalera dva kluba koji će se boriti za vrh Evrope, a radi se o cifri od 1,2 milijarde eura.

Prema podacima njemačkog portala Transfermarkt, tržišna vrijednost fudbalera Real Madrida procjenjuje se na oko 784 miliona i 800 hiljada eura, dok je vrijednost “stare dame” oko 447 miliona i 200 hiljada eura.

Portugalac Kristijano Ronaldo je najskuplji fudbaler madridskog kluba, a njegova cijena je 100 miliona eura, dok je najskuplji u redovima Juventusa Argentinac Gonzalo Iguain, koji košta 75 miliona eura.

Za vrh Evrope boriće se i petorica fudbalera iz zemalja regije. Cijenom prednjači fudbaler Real Madrida i reprezentativac Hrvatske Luka Modrić (45 miliona eura).

Prati ga reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Juventusa Miralem Pjanić (38 miliona eura), a tu su još trojica “vatrenih”, igrač Reala Mateo Kovačić (25 miliona eura), te Juventusa Mario Mandžukić i Marko Pjaca čija se vrijednost procjenjuje na po 18 miliona eura.

Send this to a friend