Fudbal

Palestinci zahvalili Argentini za odgađanje meča s Izraelom

Foto: Twitter

Palestinski fudbalski savez zahvalio se Lionelu Mesiju i njegovim kolegama iz selekcije Argentine nakon odgađanja prijateljske utakmice sa reprezentacijom Izraela, piše Al Jazeera.

Reprezentacija Argentine je ranije potvrdila da je prijateljska utakmica protiv Izraela odložena.

<<<Zbog prijetnji smrću Mesiju, otkazan meč Izraela i Argentine<<<

Meč, koji je trebalo da se igran na stadionu “Teddy Kollek” u Jerusalimu, odgođen je zbog rastućeg političkog pritiska, pišu argentinski mediji.

Palestinski fudbalski savez zahvalio se reprezentativcima Argentine, predvođenim Mesijem, zbog odbijanja da služe, kako su saopštili, nesportskom cilju.

Predsjednik Saveza Đibril Radžub poručio je da je to pobjeda morala i sporta.

“Vrijednosti, moral i sport danas su ostvarili pobjedu, a otkazivanjem utakmice Izraelu je pokazan crveni karton”, naglasio je.

Izrael je željno iščekivao meč, za koji su ulaznice bile rasprodate.

Argentina je jedna od najpopularnijih reprezentacija među Izraelcima i navijači su se borili za šansu da vide Mesija i ostale zvijezde uživo.

No, nakon žestoke palestinske kampanje, gdje su prikazivani dresovi Argentine sa crvenim mrljama  kao krv i prijetnjama da će se paliti posteri i dresovi sa imenom Mesi, Fudbalski savez Argentine je objavio da otkazuje utakmicu.

Argentinski napadač Gonzalo Igvain kazao je da su, na kraju, uradili pravu stvar.

“Zdravlje i razum su na prvom mjestu, osjećali smo da ne treba da odemo tamo”, dodao je Igvain.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozvao je telefonom argentinskog predsjednika Maurisija Makrija, tražeći da interveniše, ali poziv nije urodio plodom.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman ocijenio je da je nesreća što fudbalski vitezovi Argentine nisu izdržali pritisak mrzitelja Izraela, čiji je, kako je kazao, jedini cilj da nanesu štetu njihovom osnovnom pravu na samoodbranu i omoguće uništavanje Izraela.

“Nećemo pokleknuti pred ovim čoporom antisemitskih pristalica terorista”, zaključio je Liberman.

Utakmica je trebalo da posluži kao završna provjera Argentine uoči predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kakoe
Gost
Kakoe

Gonzalo IgVain?

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Po ovoj logici ne bi trebalo da igraju sa Srbijom zbog genocida u Srebrenici.

Balkanija
Gost
Balkanija

To si u pravu da sam ja poltičar u Bosni bi prekinuo sve odnose BIH sa Srbijom do krajnog priznavanja zločina koji su uradjeni od strane Srbije dje ima milion dokaza i zabrana zločincima da se bave politikom i prestanak miješanje u unutrašnje stvari BIH

alil
Gost
alil

srbiju bi trebalo sravniti sa zemljom, ne izbaciti sa takmicenja..

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Nema potrebe za tim podmetanjima. Inače u crnogorskom jeziku postoji glas H tako da slobodno možeš da napišeš Halil, halva, hodža (a ne Alil, alva, odža jer je to jednostavno nepravilno).

Send this to a friend